Crema de castane bio este un desert delicios şi sănătos. Aceasta poate fi folosită şi pe post de umplutură la clătite, torturi şi alte prăjituri. Fiind un produs bio, această cremă nu conţine pesticide, conservanţi sau aditivi alimentari periculoşi.
Crema de castane bio este un desert delicios şi sănătos. Aceasta poate fi folosită şi pe post de umplutură la clătite, torturi şi alte prăjituri. Fiind un produs bio, această cremă nu conţine pesticide, conservanţi sau aditivi alimentari periculoşi.
SĂNĂTOASE. Castanele constituie o sursă importantă de vitamine, îndeosebi de vitamina C, hidraţi de carbon, fosfor şi lecitină. De asemenea, acestea mai conţin protide, lipide, calciu, fier, magneziu, mangan, zinc, potasiu. Bogate în amidon şi sărace în zahăr, castanele au putere calorică mare – 200 calorii/100 g fruct. Cu toate acestea, ele constituie una dintre cele mai bune surse de fibre dietetice şi au un conţinut redus de colesterol. De asemenea, acestea conţin tiamină – aduce un plus de energie corpului şi reglează apetitul – şi riboflavină – are rol de metrabolizare a mîncării. Nutriţioniştii le recomandă ca energizant, remineralizant, ca tonic nervos, venos şi muscular, antianemic şi antiseptic. Atenţie, însă! Pentru că au putere calorică mare, cînd se consumă castane trebuie eliminate din alimentaţie alte surse care au multe calorii.