Majoritatea nutriţioniştilor sunt de acord că cerealele sunt alimentele cu cea mai mare valoare nutritivă, ele acoperind două treimi din calorii şi jumătate din raţia de proteine necesare omului. Iar cerealele integrale sunt mult mai sănătoase şi au o valoare biologică mai mare decât grâul decorticat.
Majoritatea nutriţioniştilor sunt de acord că cerealele sunt alimentele cu cea mai mare valoare nutritivă, ele acoperind două treimi din calorii şi jumătate din raţia de proteine necesare omului. Iar cerealele integrale sunt mult mai sănătoase şi au o valoare biologică mai mare decât grâul decorticat.
Grâul organic integral nu este contaminat cu chimicale, folosirea acestora fiind interzisă în agricultura ecologică. În plus, el este produs şi depozitat în condiţii de de maximă igienă şi siguranţă alimentară, cu mult peste nivelul celor din agricultura convenţională, şi are un grad minim de corpuri străine (0,1%). Datorită metodelor de depozitare şi procesare specifice producţiei bio, acest grâu are o mare putere de încolţire – peste 90%.
BENEFICII. O mână de grâu conţine vitamine din complexul B, fosfor, magneziu şi calciu suficiente organismului pentru o zi întreagă. Datorită proprietăţilor sale, grâul integral îmbunătăţeşte controlul glucozei în sânge şi astfel scade riscul îmbolnăvirii de diabet. De asemenea, reduce riscul bolilor cardiace, reglează greutatea corporală, protejază tubul digestiv, previne şi combate constipaţia şi e adjuvant în curele de dezintoxicare a organismului. Are proprietăţi nutritive, remineralizante, sedative şi tonice excelente.
REABILITARE. Redescoperirea grâului ca medicament a început în anii ‘70, când medicii au remarcat creşterea alarmantă a numărului de persoane bolnave de ischemie cardiacă, colici, diabet, cancer digestiv, obezitate, litiază biliară, dermatoze şi alte afecţiuni din cauza "adoptării" unei alimentaţii bogate în produse rafinate, aditivate şi conservate. În această situaţie, au luat naştere două orientări în medicină: pro medicamente noi care să ţină piept acestor boli, respectiv pro revenire la simplitatea şi armonia naturii. Acest din urmă curent a dus la "reabilitarea” grâului. Atenţie, reabilitarea grâului integral!
Citește pe Antena3.ro