Aceste paste făinoase ecologice sunt fabricate din făină ecologică integrală din grâu şi apă. De ce să consumăm acest produs? Pentru că nu conţine E-uri, substanţe chimice de sinteză şi alte "otrăvuri‘‘. Dar şi pentru că făina integrală păstrează toate "componentele‘‘ bobului de grâu şi elementele nutritive din acestea.
Aceste paste făinoase ecologice sunt fabricate din făină ecologică integrală din grâu şi apă. De ce să consumăm acest produs? Pentru că nu conţine E-uri, substanţe chimice de sinteză şi alte "otrăvuri‘‘. Dar şi pentru că făina integrală păstrează toate "componentele‘‘ bobului de grâu şi elementele nutritive din acestea.
DIFERENŢE. Membrana exterioară a bobului este bogată în fibre, complexul de vitamine B, minerale, proteine şi fitonutrienţi. Stratul din mijloc – care constituie cea mai mare parte a bobului de grâu – este principala sursă de energie a plantei, conţinând carbohidraţi şi proteine. "Miezul‘‘ sau germenul – embrionul din care răsare planta – este şi el o sursă importantă de minerale, complexul de vitamine B, vitamina E şi fitonutrienţi. În cazul cerealelor obişnuite, când boabele sunt măcinate sau rafinate, membrana exterioară şi germenul sunt înlăturate, şi astfel o mare parte din valoarea nutritivă a bobului de grâu dispare. În cazul cerealelor integrale, sunt păstrate toate cele trei părţi ale bobului, tocmai pentru a nu se pierde nimic din beneficiile sale. Consumul de alimente pe bază de cereale integrale aduce toate beneficiile unice pentru sănătate ale acestora.
SÅNÅTATE. Cerealele integrale sunt o sursă importantă de fibre care ajută la reglarea şi menţinerea unui tranzit intestinal sănătos. Un alt atu este că senzaţia de saţietate se instalează fiziologic mult mai repede în cazul consumului de cereale integrale, astfel că se evită abuzul cantitativ. Iar riscul apariţiei obezităţii este mult redus, dacă cerealele integrale sunt parte a unei diete diversificate şi sănătoase. De asemenea, înlocuirea cerealelor rafinate cu cereale integrale poate reprezenta o modalitate simplă şi importantă de menţinere a unui nivel sănătos al glicemiei şi al insulinei, reducându-se astfel riscul îmbolnăvirii de diabet. De asemenea, consumul de grâu integral reduce riscul bolilor cardiace.
Cumpărând acest produs ecologic, finanţaţi pentru un an costurile cultivării fără substanţe chimice de sinteză a aproximativ trei metri pătraţi de pământ.
Citește pe Antena3.ro