Conţinutul bogat de vitamina E, vitamina C, complexul de B-uri, potasiu, seleniu şi zinc conferă nucilor proprietăţi imunostimulatoare. De asemenea, acestea au şi rol cardioprotector. Nucile eco sunt mai sănătoase, pentru că nu conţin reziduuri de pesticide şi alte chimicale toxice.
100 de grame de nuci uscate conţin 70 de grame de grăsimi, 21 grame de proteine, 4 grame de fibre, calciu, fier, zinc, seleniu, magneziu, clor, iod şi acid folic. În plus, nucile au din belşug vitaminele E, C, B1, B2 sau B5.Grăsimile mononesaturate şi polinesaturate – din seriile acizilor graşi omega 3 şi omega 9 – şi vitamina E, prezente din abundenţă în nuci, ajută la menţinerea elasticităţii vaselor sangvine, prevenind bolile cardiovasculare. Graţie conţinutului ridicat de proteine, nucile pot suplini carnea în perioada de post. În plus, acestea au proprietăţi de echilibrare a sistemului nervos, de remineralizare şi de întărire a imunităţii organismului.
Nu consumaţi mai mult de 40-50 grame de nuci pe zi, dacă nu vreţi să vă îngrăşaţi.