Un prim avantaj al consumului de pâine ecologică rezultă din faptul că ingredientele folosite la producerea acesteia nu sunt contaminate cu chimicale. În agricultura bio, grâul este selecţionat din sămânţă netratată chimic, iar solul pe care se cultivă este îngrăşat doar natural.
Un prim avantaj al consumului de pâine ecologică rezultă din faptul că ingredientele folosite la producerea acesteia nu sunt contaminate cu chimicale. În agricultura bio, grâul este selecţionat din sămânţă netratată chimic, iar solul pe care se cultivă este îngrăşat doar natural.
După recoltare, grâul este păstrat în celule speciale: nu este permisă amestecarea lui cu cerealele convenţionale şi nu se admit tratamente chimice nici pe parcursul depozitării. De asemenea, măcinarea se face în echipamente de morărit cu folosinţă exclusivă pentru cereale ecologice, dotate cu mecanisme de măcinare din inox. Grâul se macină astfel încât să se obţină făină integrală mult mai bună, deoarece conservă mineralele, este bogată în aminoacizi, în fosfolipide şi în fibre.
Această pâine nu are aditivi alimentari (E-uri). De asemenea, are un aport nutritiv complex – minerale, fibre, aminoacizi şi vitamine – şi un raport ideal, echilibrat între elementele plastice – proteine, glucide şi lipide. Un alt atu este că senzaţia de saţietate se instalează fiziologic mult mai repede în cazul consumului de pâine integrală decât în cel al pâinii albe, astfel că se evită abuzul cantitativ. Plus că acest produs nu expune la riscul obezităţii şi ajută la reglarea tranzitului intestinal. Pâinea integrală ecologică este mai bine tolerată de bolnavii diabetici, deoarece are un conţinut mai redus în glucide, potrivit profesorului doctor Pavel Chirilă de la Naturalia, firmă ce produce şi comercializează acest produs.
După recoltare, grâul este păstrat în celule speciale: nu este permisă amestecarea lui cu cerealele convenţionale şi nu se admit tratamente chimice nici pe parcursul depozitării. De asemenea, măcinarea se face în echipamente de morărit cu folosinţă exclusivă pentru cereale ecologice, dotate cu mecanisme de măcinare din inox. Grâul se macină astfel încât să se obţină făină integrală mult mai bună, deoarece conservă mineralele, este bogată în aminoacizi, în fosfolipide şi în fibre.
Această pâine nu are aditivi alimentari (E-uri). De asemenea, are un aport nutritiv complex – minerale, fibre, aminoacizi şi vitamine – şi un raport ideal, echilibrat între elementele plastice – proteine, glucide şi lipide. Un alt atu este că senzaţia de saţietate se instalează fiziologic mult mai repede în cazul consumului de pâine integrală decât în cel al pâinii albe, astfel că se evită abuzul cantitativ. Plus că acest produs nu expune la riscul obezităţii şi ajută la reglarea tranzitului intestinal. Pâinea integrală ecologică este mai bine tolerată de bolnavii diabetici, deoarece are un conţinut mai redus în glucide, potrivit profesorului doctor Pavel Chirilă de la Naturalia, firmă ce produce şi comercializează acest produs.
Citește pe Antena3.ro