x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Terapii complementare Produsul zilei - Supa-crema de morcovi

Produsul zilei - Supa-crema de morcovi

07 Aug 2008   •   00:00
Produsul zilei - Supa-crema de morcovi

Aceasta supa-crema frantuzeasca este preparata din apa, morcovi bio (40%), smintina eco, amidon din porumb nemodificat genetic si sare de Guerande. Fiind un produs gata preparat, aceasta supa trebuie doar incalzita la foc mic pina devine fierbinte, inainte de a fi consumata.  



Această supă-cremă franţuzească este preparată din apă, morcovi bio (40%), smîntînă eco, amidon din porumb nemodificat genetic şi sare de Guerande. Fiind un produs gata preparat, această supă trebuie doar încălzită la foc mic pînă devine fierbinte, înainte de a fi consumată.   

Originar din Asia, morcovul este cunoscut şi apreciat încă din Antichitate – grecii şi romanii îl utilizau ca plantă medicinală. Această rădăcinoasă este bogată în vitaminele A, B1, B2, B6, C şi PP, fier, magneziu, calciu, potasiu, fosfor, sodiu, caroten şi fibre dietetice. Conţinutul de fier îi conferă morcovului proprietăţi remineralizante şi antianemice, în timp ce procentul mare de caroten face ca această rădăcinoasă să fie recomandată în perioada de creştere şi în sporirea acuităţii vizuale. Morcovul tratează atît constipaţia, cît şi diareea, restabilind totodată peristaltismul intestinal. Pentru acţiunea sa cicatrizantă este recomandat în tratamentul ulcerelor gastrice şi enterocolitelor. Morcovul face bine şi ficatului leneş, stimulîndu-i funcţionarea şi ajutînd la dezintoxicarea acestuia.

×
Subiecte în articol: bio