x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Terapii complementare Produsul zilei:Unt 100% ecologic

Produsul zilei:Unt 100% ecologic

24 Apr 2008   •   00:00
Produsul zilei:Unt 100% ecologic
Sursa foto: Jurnalul foto/

Acest unt certificat ecologic este produs de Asociaţia Valea Asăului din judeţul Bacău. De ce este de pre­ferat un unt eco unuia conven­ţional?

Acest unt certificat ecologic este produs de Asociaţia Valea Asăului din judeţul Bacău. De ce este de pre­ferat un unt eco unuia conven­ţional? Pentru că primul este “liber” de chimicale şi antibiotice, fiind obţinut din laptele unor văcuţe crescute în sistem ecologic. Untul este făcut prin agitarea smîntînei sau a laptelui proas­păt sau fermentat. Untul constă din grăsime care înconjoară minuscule picături de apă, proteine şi din lapte. Se consumă întins pe pîine, cu miere sau dulceaţă, pe post de condiment, ajută la coacere, la realizarea de sosuri sau chiar pentru prăjire. Nutriţi­oniş­tii chiar recomandă ca untul să fie preferat margarinei, care este un produs artificial, periculos pentru sănătate.

Atenţie, însă! Untul, chiar şi cel bio, este totuşi o “grăsime” – de altfel, scrie şi pe ambalaj că acest produs are maximum 65% grăsime –,  de aceea trebuie consumat cu mo­deraţie. Specialiştii în nutriţie spun că la o dietă de 2.000 de calorii pe zi se pot mînca două cubuleţe de unt (20 de grame).

×
Subiecte în articol: bio