x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Terapii complementare S-a descoperit că ciocolata poate vindeca o problemă de sănătate foarte întâlnită

S-a descoperit că ciocolata poate vindeca o problemă de sănătate foarte întâlnită

11 Ian 2017   •   20:50
S-a descoperit că ciocolata poate vindeca o problemă de sănătate foarte întâlnită

Este foarte important de precizat de la început că zahărul în exces dăunează. De vreme ce nu poţi mânca ciocolată dimineaţa, la prânz şi seara, este interesant să ştii ce beneficii pentru sănătate are desertul tău preferat. 

Studii diverse au dat publicităţii cele mai recente descoperiri despre ciocolată, din ultimele luni. Spre exemplu, ciocolata te poate ajuta să fii mai inteligent, iar unii experţi o recomandă pentru micul-dejun.

Dar asta nu e tot. 

Nimic nu este mai iritant decât o tuse supărătoare, aşa că vestea că ciocolata poate trata tusea, este mai mult decât binevenită.

Potrivit News 8, citat de publicaţia Her.ie  s-a descoperit un nou medicament care conţine cacao şi care este mult mai eficient în tratarea tusei, decât medicamentele standard. Remediul a fost monitorizat în cadrul unui studiu amplu şi au constatat că cei care au luat acest medicament au  avut îmbunătăţiri semnificative în doar două zile.

Cacao are proprietăți care diminuează iritațiile membranelor mucoase din cavitatea bucală prin formarea unui strat protector. Acest lucru poate proteja gâtul de o tuse. Nu va fi foarte eficient însă dacă bei ciocolată caldă, sau mănânci un baton de ciocolată pentru că acestea nu stau suficient de mult timp pe gât. Un medicament care conţine cacao este cea mai bună soluţie.

×
Subiecte în articol: cacao tuse medicamente