Coada şoricelului şi salvia promit o creşetere ponderală semnificativă. Ce trebuie să faci? O infuzie dintr-o lingură din oricare dintre cele două plante şi 250 ml de apă. „ Rezultatele sunt vizibile. Într-o lună, se poate constata o creştere în greutate chiar şi cu două kilograme", spune Cristina Bălănescu, medic primar medicină generală cu competenţă în terapii complementare de la Centrul Medical Clar Med.
POFTĂ DE MÂNCARE
Ca să te îngraşi, trebuie să stimulezi pofta de mâncare. În ajutorul tău vine cătina. Sub orice formă de administrare - fructe proaspete, sirop, ulei, tinctură -, cătina contribuie la creşterea apetitului.
Prin conţinutul lor, inclusiv măceşele au acelaşi efect. Se administrează fie sub formă de sirop, fie sub formă de ceai.
Pot să crească apetitul:
n) Tecile de fasole;
n )Pelinul. Atenţie! Cura cu pelin nu trebuie să depăşească 20-21 de zile, iar gravidelor nu le este recomandat;
n )Rozmarinul. Din rozmarin se prepară ceai sau se adaugă în unele preparate. Specialistul nostru atarge atenţia că rozmarinul creşte tensiunea. Prin urmare, această plantă nu este recomandată hipertensivilor;
n )Ţintaura. Este un adevărat tonic pentru vezica biliară;
n )Zmeura, fragul şi murul. Toate acestea se administrează sub formă de sirop;
n )Trifoiul roşu. Are rol de refacere a ţesuturilor. În acest sens, specialistul nostru recomandă sucul proaspăt;
n) Ţelina. Recomandată cu precădere persoanelor suferinde de astenie, este un remediu de necontestat în asteniile de primăvară.
BITTER SUEDEZ
Declanşează senzaţia naturală de foame, echilibrând funcţiile digestive. Important este să nu se sară peste mese, bitterul suedez fiind administrat cu 20 de minute înainte de cele trei mese principale.
Doza recomandată este de 1-2 linguriţe la o cană cu apă.
MIERE PE STOMACUL GOL
Leac băbesc, dar eficient! Deşi remediul este folosit cu precădere în copilărie pentru creşterea apetitului, este eficient şi în cazul adulţilor.
O singură linguriţă de miere şi în câteva zile nu veţi mai sări peste micul dejun!