x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Terapii complementare Șocoterapia, exercițiile fizice care înlocuiesc 2 km de alergare. Lidia Fecioru: stimulează tot ce ține de circulația periferică

Șocoterapia, exercițiile fizice care înlocuiesc 2 km de alergare. Lidia Fecioru: stimulează tot ce ține de circulația periferică

de Redacția Jurnalul    |    03 Sep 2023   •   09:00
Șocoterapia, exercițiile fizice care înlocuiesc 2 km de alergare. Lidia Fecioru: stimulează tot ce ține de circulația periferică

Românii care petrec multe ore pe scaun la serviciu sau, din contră, în picioare, pot face acasă şocoterapie care îi ajută să stimuleze circulaţia periferică, spune bionenergoterapeutul Lidia Fecioru.

"Şocoterapia înseamnă să încercăm să ne ridicăm pe vârful degetelor de la picioare și să cădem pe câlcâie mai dur, brusc. Deci, ne ridicăm pe vârful degetelor și cădem pe câlcâie. 

În călcâiele noastre se află centrul de stimulare a circulației periferice, îndeosebi ale picioarelor.

Acest lucru este recomandat mai ales celor care stau foarte mult în picioare sau care stau foarte mult pe scaun. 

Spre exemplu, după trei ore de stat pe scaun, dacă dai pantofii jos şi faci acest exerciţiu de 20 de ori, o să simți cum începe să vibreze practic inclusiv pe coloana vertebrală și în cap. 

E foarte important, pentru că se stimulează tot ce ține de circulația periferică. 

20 de exerciții de genul acesta ne pot înlocui alergatul de doi kilometri. 

Sunt oameni care nu au voie să meargă foarte mult. De pildă, un om cu un început de coxartroză, cu artroză, cu arterită, el nu poate alerga. 

Dar poate face aceste exerciții: se ridică pe vârfuri și își dă drumul pe călcâie înapoi. Încercați și vedeți ce important e şi un simplu exercițiu", a explicat bionenergoterapeutul Lidia Fecioru, sâmbătă, la emisiunea Adevăruri ascunse, de la antena3.ro.

Lidia Fecioru

×