Agricultura bio oferă Africii şansa de a sparge ciclul de sărăcie şi de subnutriţie în care este blocată de decenii, arată un nou studiu UNEP (Programul pentru Mediu al Naţiunilor Unite).
Cercetarea UNEP sugerează că numai fermele de dimensiuni mici, în care se lucrează după regulile agriculturii eco, pot asigura hrana necesară fără a provoca daune de mediu şi sociale.O analiză a 114 proiecte desfăşurate în 24 de ţări africane a arătat că producţiile agricole aproape s-au dublat în cazul fermelor bio. “Agricultura ecologică conduce deseori la opinii polarizate”, a declarat Achim Steiner, coordonatorul UNEP, citat de publicaţia electronică Organic Inform. “Cu unii care o văd ca pe o salvare şi alţii ca pe o piaţă de nişă sau ca pe una de lux, agricultura eco ar putea avea o contribuţie importantă la combaterea sărăciei şi a insecurităţii alimentare”, a adăugat el.
Citește pe Antena3.ro