Sucul de sfeclă roșie și lămâie – beneficii. Proprietatile benefice ale sfeclei de culoare rosie sunt cunoscute inca din antichitate. Paracelsus a fost omul care a utilizat-o in pastile pentru diferite boli.
Sfecla rosie a fost o leguma foarte populara in lume si oamenii au folosit-o pentru a trata diverse boli. Chinezii mancau sfecla rosie pentru ca ei credeau ca aceasta are puterea de a intari inima si de a purifica sangele.
Grecii o foloseau pentru a reduce febra, iar in Europa a fost recomandata pentru persoanele care nu puteau manca alimente solide. Putin diferita este credinta romanilor, si anume, ca atunci cand un barbat si o femeie mananca din aceeasi sfecla rosie, dispare orice element de iubire dintre ei.
Consumul de sfecla rosie este recomandat femeilor atunci cand sunt la menopauza, pentru ca este o sursa bogată de magneziu, zinc, iod, calciu, nitrati naturali si sodiu.
Acum, atentia va fi indreptata pe tratamentul bolilor in care este folosit sucul de sfeclă roșie și lămâie.
1. Rinichi, ficat, vezica biliara si splina
................