x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Terapii complementare Sucul din sfeclă de zahăr scade presiunea arterială

Sucul din sfeclă de zahăr scade presiunea arterială

de Magda Marincovici    |    18 Apr 2013   •   18:36
Sucul din sfeclă de zahăr scade presiunea arterială

Sucul proaspăt din sfeclă de zahăr poate fi un tratament complementar al hipertensiunii arteriale, demonstrează cercetătorii britanici într-un studiu publicat în Americam Heart Association. Studiul efectuat de un grup de cercetători de la Institutul Barts and The London School of Medicine and Dentristry, Queen Mary University,  l’University of Exeter şi Kings College din Londra probează faptul că nitraţii din unele alimente contribuie la dilatarea caselor de sânge şi astfel scad presiunea arterială.  Autorii acestui studiu susţin că persoanele care beau zilnic un pahar de suc de sfecălă de zahăr beneficază de o scădere, pe termen scurt, a presiunii arteriale. Pe lângă sfecla de zahăr, bogate în aceste substanţe care reduc presiunea arterială sunt ţelina, salata verde, spanacul, prazul, pătrunjelul, varza chinezească.

×