x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Terapii complementare Terapiile intravenoase - calea rapidă spre un organism puternic și sănătos

Terapiile intravenoase - calea rapidă spre un organism puternic și sănătos

01 Aug 2023   •   14:36
Terapiile intravenoase - calea rapidă spre un organism puternic și sănătos

Organismul uman este un sistem complex construit pentru a funcționa chiar și în condiții mai puțin prietenoase.

Cu toate acestea, există anumite situații în care are nevoie de ajutor din exterior pentru a depăși probleme importante, cum ar fi deficitul de nutrienți sau deshidratarea acută. În astfel de momente, soluția eficientă și rapidă la îndemână este reprezentată de perfuziile cu vitamine.

 

În ce constă administrarea unei perfuzii cu vitamine?

Perfuziile sunt calea cea mai facilă și rapidă de a administra substanțe esențiale în corp. Acestea se recomandă adesea în situațiile în care există deficituri severe ori în cazurile în care pacienții acuză stări de rău care trebuie depășite cât mai rapid. Faptul că substanțele nutritive sunt administrate intravenos favorizează absorbția acestora, sărind peste etapa digestiei. Vitaminele și mineralele administrate pe această cale sunt dizolvate într-un lichid special de perfuzie. Un cateter este introdus în venă și se asigură o administrare constantă și eficientă a tuturor substanțelor nutritive de care pacientul are imediată nevoie.

 

Când se apelează la perfuzii cu vitamine?

Perfuziile cu vitamine sunt utilizate în asociere cu multiple proceduri medicale pentru a preveni deshidratarea și subnutriția. Asta înseamnă că sunt eficiente și în cazul persoanelor care nu reușesc să mănânce ori trebuie să se abțină pentru o perioadă mai mare de timp, tot din considerente medicale, cum ar fi stresul pre și postoperator.

 

În cazul în care pacientul suferă de afecțiuni gastrointestinale care împiedică absorbția naturală a nutrienților, perfuziile sunt soluția optimă prin care se poate menține un nivel optim al acestora în sânge. În schimb, există situații în care medicul specialist va recomanda cure de perfuzii cu vitamine pentru a îmbunătăți starea generală de sănătate și de bine. În cazul în care se urmărește întărirea sistemului imunitar, pentru creșterea nivelului de energie sau pentru a preveni dezvoltarea anumitor boli cronice, terapia intravenoasă se dovedește a fi foarte eficientă.

 

Ce efecte imediate poți observa după o perfuzie cu vitamine?

Rezultate vizibile ale acestei proceduri apar încă de la finalizarea primei sesiuni. Te vei simți mai energic, mai plin de viață, mai puternic, imunitatea ta fiind prima care are de câștigat din această terapie. Totodată, pielea pare mai tânără și mai strălucitoare, iar tonusul general este îmbunătățit.

 

Unde poți beneficia de terapii întravenoase?

Pentru ca aceste proceduri să aibă rezultatele scontate și să eviți orice alte riscuri asociate, este important să le urmezi doar în clinici de specialitate în urma unei recomandări medicale. Quantica720° este clinica unde te așteaptă mai multe tipuri de terapii intravenoase dintre care medicul va alege în funcție de nevoile tale. Se efectuează o evaluare inițială amănunțită prin intermediul căreia se va stabili care este starea de sănătate și în ce formă poate aceasta fi îmbunătățită cu ajutorul perfuziilor.

 

Ulterior, se trece la alegerea și aplicarea perfuziei, precum și a timpului necesar de administrare. Pacientul va fi monitorizat în permanență, i se vor analiza reacțiile pentru a se asigura desfășurarea terapiei în condiții de maximă siguranță. În final, în momentul în care soluția din perfuzie se epuizează, cateterul este îndepărtat, zona este verificată și starea pacientului monitorizată pentru încă câteva minute.

 

Fă acum o programare la Quantica720°
Pentru a stabili o ședință de terapie intravenoasă la Quantica720°, tot ce trebuie să faci este să completezi formularul disponibil pe site cu toate informațiile solicitate. Vei fi contactat în scurt timp pentru a-ți fi confirmat locul și a-ți fi oferite mai multe informații cu privire la procedură, în cazul în care este nevoie.

 

Restabilește echilibrul și sănătatea organismului tău cu ajutorul perfuziilor cu vitamine la Quantica720°!

×