x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Terapii complementare Tratamente naturiste. 17 plante cu proprietăţi curative

Tratamente naturiste. 17 plante cu proprietăţi curative

08 Apr 2016   •   22:51
Tratamente naturiste. 17 plante cu proprietăţi curative

Aproape tot ceea ce poate fi cultivat în propria grădină posedă proprietăţi de vindecare, pentru simplul fapt că este un produs natural și pot fi folosit în... tratamente naturiste. În aşteptarea sezonului de vară, iată 17 plante care nu ar trebui neglijate:

1. Ridichea neagră elimină pietrele şi nisipul din rinichi şi vezica urinară, tratează bronşita, guturaiul, tuberculoza, este un diuretic şi coleretic. Creşte lactaţia la femeile care alăptează.
2. Rubarba ajută la stomac, intestine, constipaţie, balonare. Poate fi utilizată în jeleu, compoturi, gemuri şi checuri. Posedă proprietăţi atât laxative, cât şi de constipare, depinde de doză. 

Te-ar mai putea interesa si: 5 lucruri mai puțin cunoscute despre colesterol

3. Pătrunjelul restabileşte hemoglobina în sange, opreşte sângerarea gingiilor. Tratează rinichii, colita, inflamaţia, prostatita, ochii. De asemenea, vindecă muşcăturile de insecte şi ajută la recuperarea organismului.
4. Ridichea tratează diateza la copii, alergii, anemia, epuizarea generală, tusea şi răguşeala. Este o sursă de multivitamine.
5. Morcovul elimină pietrele la rinichi şi din vezica urinară. Tratează hemoroizii, arsurile la stomac, degerăturile, aftele, ulcerele, plăgile.
6. Varza...............

Citește mai departe pe Antena Satelor și află care sunt celelalte plante din grădina ta, folosite în tratamente naturiste.

×