x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Terapii complementare Tratamente naturiste. 3 remedii pentru anexită

Tratamente naturiste. 3 remedii pentru anexită

21 Mar 2016   •   11:51

Anexita, afecțiunea de care suferă multe femei, cel puțin o dată în viață, este o boală inflamtorie pelviană ce debutează la nivelul colului uterin sau a uterului. Ea poate fi vindecată și cu tratamente naturiste. Numită și boala inflamatorie pelviană, aceasta poate afecta colul uterin (cauzând cervicită mucopurulentă), uterul (endometrită), trompele uterine (salpingită) şi uneori ovarele (ooforită).

Ignorarea acestei afecțiuni poate provoca riscuri majore, putând duce la infertilitate.

În general, boala inflamatorie pelviană este o boală cu transmitere sexuală, fiind cauzată de bacteriile care produc gonoree sau infecţie clamidiană, de aceea afectate sunt, de obicei, femeile active din punct de vedere sexual. Rareori afectează fetele înainte de prima perioadă menstruală, femeile însărcinate sau femeile în postmenopauză. O altă posibilă cauză sunt bacteriile care pot pătrunde în vagin în timpul spălăturilor vaginale.

Boala se manifestă prin arsuri sau usturimi la nivel local, episoade febrile, secreții vaginale anormale, stări de vomă și o menstruație mai îndelungată.

Tratamentul clasic are la bază antibioticele, însă există câteva tratamente naturiste care pot ameliora și trata această afecțiune:

1. Se face o combinație în părți egale din urzică, flori de gălbenele și coada șoricelului, uscate și mărunțite. Se pun câte două lingurițe de amestec la fiecare 250 ml de apă clocotită și se lasă la infuzat un sfert de oră. Se folosește ceaiul călduț și extrem de bine strecurat, pentru spălături vaginale cu irigatorul, dar și în uz intern, bându-se câte 2-3 căni pe zi, pe perioade de 2-3 săptămâni, cu pauze de o săptămână.

2..................

Află mai departe alte metode de a vindeca anexita cu TRATAMENTE NATURISTE

×