x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Terapii complementare Tratamente naturiste. Cătina, leacul minune în o sută de maladii

Tratamente naturiste. Cătina, leacul minune în o sută de maladii

08 Apr 2016   •   22:43
Tratamente naturiste. Cătina, leacul minune în o sută de maladii

Nutriționiști, fitoterapeuți și alți specialiști în tratamente naturiste s-au pus de acord că această plantă e un adevărat miracol. Cătina este una dintre cele mai bune surse naturale de polivitamine. Fructele, frunzele, coaja şi seminţele de cătină sunt utilizate la scară largă în scopuri terapeutice, fiind bogate în vitamine (A, E, C, B1, B2, K, P), carotenoizi, flavonoizi, microelemente (fosfor, calciu, magneziu, potasiu, sodiu, fier). Despre cătină se spune că este leacul minune în o sută de maladii.

Uz extern: Capacitatea cătinei de a stimula regenerarea pielii s-a dovedit utilă în tratamentul arsurilor, rănilor cu vindecare lentă şi ulceraţiilor, datorită conţinutului bogat în componentele nutritive, esenţiale pentru sănătatea pielii şi încetinirea procesului de îmbătrânire. Uleiul de cătină acţionează pentru vindecarea unor boli ale pielii: eriteme, uscăciune, mâncărimi, dureri, eczeme, psoriazisul.

Te-ar mai putea interesa si: Aceste 8 alimentele combat colesterolul. Include-le în dietă!

Uz intern - Uleiul de cătină este indicat în tratarea celor mai diferite afecţiuni - de la bolile digestive la întărirea sistemului imunitar, în tratamentul ulcerului gastric şi duodenal, diareei, urticariei şi stărilor alergice, în afecţiunile euroendocrine, reumatismale, afecţiunile hepatice, împotriva alcoolismului, anemiei, asteniei. Proprietăţile antibacteriene îl recomandă împotriva infecţiilor gastrointestinale. De asemenea, curele interne cu ulei de cătină sunt o modalitate de combatere a stresului.

Studiile din ultimii ani au arătat că acest ulei poate fi folosit şi în tratarea hipertensiunii arteriale, bolilor coronariene, oftalmologice, gingivitelor şi afecţiunilor oncologice, acţiunea sa antiinflamatoare fiind evidenţiată prin cercetări clinice.

Combate ridurile - ....................

Citește continuarea pe Antena Satelor și află pentru ce boli poți folosi cătina în tratamente naturiste

×