Dudele (sau agudele) nu se numară, din păcate, printre fructele preferate ale românilor, în ciuda faptului că sunt o sursă de sănătate, cu beneficii mirculoase pentru organism.
Originar din China, dudul a fost adus pe meleagurile româneşti în urmă cu câteva sute de ani. Fructele de dud conţin vitamina C şi vitaminele A şi E, acid folic şi betacaroten. Sunt bogate în grupul de vitamine B, vitamina K şi în minerale precum calciu, fosfor, fier, magneziu, potasiu şi mangan.
Totodată, ele conţin cel mai puternic antioxidant din lume - resveratrolul, lucru demonstrat de culoarea închisă a lor. Studiile au arătat că resveratrolul protejează împotriva alterării vaselor de sânge. Graţie antioxidanţilor din compoziţie, fructele de dud sunt un aliat în lupta cu cancerul, afecţiunile neurologice, diabetul şi infecţiile bacteriene.
..................
Află cum poți folosi dudele pentru tratamente naturiste și în ce afecțiuni medicale