Este primăvară și printre primele frunze verzi care dau culoare si prospețime grădinilor se numără cele ale acestei plante miraculoase. Întăritor al sistemului imunitar și tonifiant de top, această legumă deține proprietăți incredibile, care contribuie la menținerea sănătății.
Originară din Turkmenistan și Afganistan, această plantă este un remineralizant de mare valoare, de ale cărui calități nutritive trebuie să profităm din plin în acest sezon.
Aceasta este bogată în săruri minerale (sodiu, potasiu, calciu, fosfor, magneziu, sulf, mangan, zinc, cupru, iod, fier), vitamine (A, B1, B2, B12, PP, C, acid folic), clorofilă, aminoacizi (arginină, lizină), lipide, protide, glucide, mucilagii.
Fierul pe care îl conține, în combinație cu clorofila, fac din această plantă miraculoasă un aliat de nădejde al sănătății, iar unul dintre efectele benefice este regenerarea sângelui și creșterea nivelului de hemoglobină.
Pe de altă parte, sulful pe care-l conține ajută la detoxifierea ficatului, iar vitamina A ajută la îmbunătățirea vederii pe timp de noapte. Luteina este altă substanță prezentă în frunzele sale verzi, care protejează ochii de boli, cum ar fi: cataracta și pierderea vederii, odată cu îmbătrânirea.
Ce alte efecte benefice are această plantă, cum o folosim și... cum se numește? Citește mai departe, AICI