x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Terapii complementare Tratamente naturiste. Nu mă "cura", nu mă "săra", de toate relele te voi vindeca

Tratamente naturiste. Nu mă "cura", nu mă "săra", de toate relele te voi vindeca

21 Mai 2019   •   00:33
Tratamente naturiste. Nu mă "cura", nu mă "săra", de toate relele te voi vindeca

Existența omului simplu, e fapt dovedit, e una reușită atunci când se împlinește un cumul de date personale: experiență, intuiție, tradiție, inteligență. Chiar și când vine vorba de tratamente naturiste.

Din această "istețime" pură a luat naștere și proverbul românesc "Nu mă săra, nu mă cura / și eu de rele te voi apăra”. Acesta se referă la o rețetă tradițională de preparare a usturoiului, păstrată din moși strămoși care, nu este o simplă născocire, cum ar putea părea la prima vedere, ci ascunde un adevăr certificat de știință.

Credințele populare susțin că, dacă nu cureți cățelul de usturoi de ultima lui cămașă și nu îl sărezi, el te protejează. De aceea, în rețetele tradiționale usturoiul folosit în bucătărie trebuie zdrobit, dar fără a îndepărta ultima sa "cămașă". În plus, sarea și usturoiul nu fac casă bună, lucru pe care țăranii noștri îl cunoșteau demult.

Tâlcul acestei rețete țărănești este bazat pe o explicație științifică conform căreia...............

Citește mai departe AICI

×