x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Terapii complementare Trataţi psoriazisul cu ajutorul soarelui!

Trataţi psoriazisul cu ajutorul soarelui!

04 Mai 2012   •   21:00
Trataţi psoriazisul cu ajutorul soarelui!

Majoritatea persoanelor sunt sfatuite sa evite soarele, dar medicii au descoperit ca expunerea la soare se numara printre cele mai eficiente tratamente pentru psoriazis, o afectiune cutanata care consta in pete rosii pruriginoase sau argintii, cu descuamari la nivelul fetei, coatelor, genunchilor si al altor regiuni ale corpului.

Razele ultraviolete ale soarelui distrug celulele T, un tip de leucocite care declanseaza eruptia dezagreabila.

Pentru a beneficia de lumina ultravioleta, iata ce recomanda medicul:

· Acoperiti zonele neafectate. Aplicati protectia solara pe toate ariile care nu sunt afectate de psoriazis. Deoarece fata si mainile sunt expuse de obicei din abundenta la soare, purtati manusi si un prosop de fata in timpul sedintelor de “terapie prin raze', sugereaza dr Gerald Kruger, dermatolog. Sedintele de terapie cu radiatii luminoase sunt recomandate de dermatolog si implica folosirea unui solar sau a unui dispozitiv cu lumina ultravioleta pentru acasa, in vederea tratarii psoriazisului.

· Respectati programul. Unele raze ultraviolete sunt utile, dar cantitatile excesive pot fi nocive pentru piele. Dermatologul va va recomanda cantitatea de raze pe care ar trebui sa o primiti.

Dr T. Shawe, dermatolog, stie prea bine ce se intampla in cazul expunerii excesive la soare – de aceea isi protejeaza cu grija pielea. “Intotdeauna folosesc cele mai bune ecrane solare pe care le gasesc. Caut creme care contin oxid de zinc, cum ar fi SkinCeuticals Ultimative UV defense FPS 30, care contine &% oxid de zinc transparent. Cand stiu ca voi petrece un timp afara, folosesc un ecran solar cu un FPS de 30. Dar cand voi sta in casa cea mai mare parte a zilei, folosesc un ecran solar de FPS 15'.

Continuarea in numarul urmator

×