x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Terapii complementare Ulei de masline pentru chipul tau

Ulei de masline pentru chipul tau

29 Mar 2006   •   00:00

"Ten uscat, maini si calcaie crapate, par uscat din cauza vopsirii frecvente... Pentru toate acestea putem folosi uleiul de masline, deoarece are proprietati hidratante, emoliente si fortifiante", arata dr. Cristina Pavel, medic specialist medicina de familie, cu competente in apifitoterapie si homeopatie. Uleiul obtinut prin presarea la rece a maslinelor este recomandat in primul rand pentru ingrijirea pielii uscate, deshidratate fie ca urmare a carentelor vitaminice, fie ca urmare a expunerii prelungite la soare sau a consumului insuficient de lichide. In asemenea cazuri, dr. Cristina Pavel ne sfatuieste sa ne masam pielea cu ulei ca atare sau cu produse cosmetice in componenta carora intra uleiul de masline. Tenul nostru este atacat zilnic de poluare, praf. Pentru a inlatura efectele neplacute ale acestora este suficient sa ne masam zilnic fata cu ulei de masline. Dupa doua-trei saptamani, pielea isi recapata aspectul catifelat. Avand proprietati emoliente, uleiul de masline poate inlocui crema de corp.

Comprese, masti

Daca avem tenul obosit, putem sa ne punem comprese cu ulei caldut. Compresele se aplica pe pometi, pe frunte sau tample, se lasa sa actioneze cateva minute, apoi se spala fata cu apa calduta. Uleiul de masline inmoaie pielea, o hidrateaza, reda elasticitatea pielii si suplineste lipsa de colagen si proteine. De asemenea, este o sursa foarte buna de vitamina A si E, care contribuie la regenerarea pielii.

Multe femei se plang ca au pielea iritata, lipsita de elasticitate. O masca pregatita dintr-un albus de ou batut spuma, o lingura de miere si o lingura de ulei este ceea ce le trebuie acestor femei. Masca se aplica pe fata timp de 15-20 de minute, de doua-trei ori pe saptamana. Pentru o mai buna hidratare, se poate adauga suc de fructe si legume – pepene, morcovi, castravete. Proprietati hidratante si calmante are si crema pregatita in casa din galbenele, pelin, coada-soricelului si ulei de masline. Plantele amestecate cu ulei si ceara de albine se fierb la foc mic o jumatate de ora, iar amestecul se strecoara cand este fierbinte. Dupa ce s-a racit se obtine o crema hidratanta.

PAR. Pentru a reda stralucirea parului uscat si deteriorat ca urmare a vopsirii frecvente, dr. Cristina Pavel ne recomanda tamponarile zilnice cu ulei de masline la radacina parului. Parul uscat, cu varfurile despicate poate fi tratat cu ajutorul unei masti nutritive din galbenus de ou si ulei de masline. Amestecul se aplica pe par cu 20 de minute inainte de baie. Datorita bogatiei de vitamine, uleiul de masline previne caderea parului.

MAINI. Daca vreti sa aveti unghii tari, tineti-le zilnic cateva minute in ulei caldut. Pentru mentinerea elasticitatii pielii este bine sa ne masam mainile cu ulei de masline. In cazul pielii crapate, uleiul se amesteca si cu flori de galbenele si glicerina. Solutia obtinuta are proprietati cicatrizante si emoliente.
×
Subiecte în articol: ulei măsline uleiul terapii complementare