x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Terapii complementare Un aliment mult îndrăgit, un antibiotic natural şi eficient

Un aliment mult îndrăgit, un antibiotic natural şi eficient

04 Sep 2020   •   22:42
Un aliment mult îndrăgit, un antibiotic natural şi eficient

Cercetătorii britanici au descoperit că acest aliment, mult îndrăgit de toate categoriile de vârstă, este un medicament mai eficient în tratamentul răcelilor, durerilor de gât şi congestiei nazale decât antibioticele.

Un studiu realizat de oamenii de ştiinţă de la Universitatea Oxford subliniază că aceste aliment este o alternativă pentru antibiotice, care sunt prescrise adesea pentru aceste afecţiuni, însă se dovedesc ineficiente.

Infecţiile tractului respirator superior afectează nasul, gâtul şi bronhiile. Acest aliment a fost folosit de mult timp pentru a trata copiii de tuse şi răceli, dar eficacitatea sa la pacienţii adulţi nu a fost studiată până în prezent. Cercetătorii de la Universitatea Oxford au urmărit datele din 14 lucrări medicale cu participarea a 1.761 de pacienţi de vârste diferite, ajungând la concluzia că anume acest aliment este mai eficient decât alte medicamente pentru a ameliora simptomele, în special în ceea ce priveşte severitatea şi frecvenţa tusei. Două dintre studii au arătat că aceste simptome au durat cu două zile mai puţin după ce pacienţii au consumat zilnic acest aliment. Experţii subliniază că...........

Află numele alimentului și ce alte beneficii pentru sănătate are 

×