x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Terapii complementare Un delicios fruct al verii diminuează riscul de apariție a cancerelor. Află despre ce e vorba

Un delicios fruct al verii diminuează riscul de apariție a cancerelor. Află despre ce e vorba

20 Iul 2018   •   09:24
Un delicios fruct al verii diminuează riscul de apariție a cancerelor. Află despre ce e vorba

Acest fruct al verii este bogat în ingrediente valoroase, cu o gamă de substanţe fitochimice care protejează sănătatea celulară şi reglează enzimele.

El ajută la reducerea riscului de boli cronice, cum ar fi obezitatea, diabetul de tip 2 şi bolile cardiovasculare. De interes deosebit este acidul elagic, pentru că are proprietăti antiinflamatorii. Beneficiile anticancer ale fructelor au fost atribuite mult timp antioxidanţilor şi substanţelor fitochimice.

În studiile medicale asupra cancerelor la sân, de col uterin, de esofag şi de prostată s-a demonstarat că fitochimicalele din acest fruct joacă un rol important în reducerea stresului oxidativ, inflamaţiei şi în dezvoltarea şi proliferarea celulelor canceroase. Datorită conţinutului ridicat de antioxidanţi, protejează de degenerescenţa maculară.

Citește și Planta din ogradă care "aduce noroc" şi te menţine sănătos

Fructele sunt bogate în vitamine şi minerale, cum ar fi................

Află care este numele acestui fruct miraculos și cum te ajută el să previi riscul de apariție a cancerului și al altor boli grave

×