x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Terapii complementare Un spray-insecticid ar putea avea efect asupra noului coronavirus

Un spray-insecticid ar putea avea efect asupra noului coronavirus

22 Oct 2020   •   00:32
Un spray-insecticid ar putea avea efect asupra noului coronavirus
Sursa foto: Hepta

Oamenii de știință britanici au încercat să afle dacă spray-ul insecticid „Mosi-guard Natural” poate servi ca mijloc de combatere a noului coronavirus.

La ce rezultate s-a ajuns? S-a dovedit că dacă acesta este amestecat cu particule de virus sub formă lichidă, atunci spray-ul le distruge destul de eficient, dar dacă este folosit pe un analog sintetic al pielii umane, acesta nu ar putea distruge în totalitate particulele de virus.

Efecte spectaculoase în cazul altor viruși

Rezultatele testelor au fost publicate de Laboratorul de Cercetare și Tehnologie Aplicată Militară (DSTL – Defence Science and Technology Laboratory) şi prezentate pe scurt de Sky News. În componenţa acestui spray există substanța p-Menthane-3,8-diol, care este cunoscută mai mult sub numele de marcă citriodiol. Ea este extrasă din frunzele și ramurile de eucalipt de lămâie (Corymbia citriodora). În aprilie anul acesta insecticidul pe bază de citriodiol a început să fie folosit de armata britanică. Conform datelor militarilor, citriodiolul a fost eficient împotriva altor coronaviruşi deja cunoscuţi, prin urmare ar putea fi util şi împotriva SARS-CoV-2. Nu s-au efectuat însă niciun fel de teste specifice, nici pe cobai și nici pe vreun lot de voluntari.

Nu poate proteja în totalitate? Ce face, de fapt

Cercetătorii au ajuns la concluzia că,.........

Citește mai departe AICI

×