Fertilizarea in vitro este procedura ce castiga din ce in ce mai mult teren in ultimii ani, ca fiind metoda prin care multe cupluri reusesc sa isi implineasca visul de a avea un copil. Stresul tot mai pronuntat din ziua de astazi, cauze genetice sau pur si simplu biologice, impiedica deseori femeia sa strige “uraaa, am ramas gravida!” si sa dea vestea grozava familiei si prietenilor.
Nu foarte multa lume stie totusi cand trebuie sa ia in calcul aceasta optiune, numita fertilizare in vitro, respectiv cand sa renunte la incercarile de a ramane gravida pe cale naturala.
Se discuta intre prietene, pe forumuri de specialitate sau la specialisti din ce in ce mai mult despre fertilizarea in vitro.
Iata ce trebuie sa stii ca sa te familiarizezi cu aceasta notiune, pentru a decide cand este cazul sa te gandesti la ea si mai ales daca vrei sa treci prin procesul numit fertilizare in vitro.
Iti prezentam si povestea reala a unei cititoare fidele, despre experienta ei cu fertilizarea in vitro, anuntandu-va ca baietelul ei are 3 ani si jumatate si este sanatos si voios nevoie mare: “Fertilizarea in vitro, pasii catre miracol”.
Conceperea naturala a unui copil, in pasi simpli:
Ca sa concepi pe cale naturala copilul, trebuie sa se armonizeze patru pasi simpli:
1. Un ou (ovul) trebuie sa se elibereze de catre unul din ovare (fenomenul de ovulatie)
2. Sperma de calitate buna trebuie sa ajunga in partea superioara a vaginului
3. Sperma trebuie sa fertilizeze ovulul (prin trompele uterine) ca sa se formeze embrionul
Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR.RO.