x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trup, minte, suflet 10 paşi spre binele pielii

10 paşi spre binele pielii

de Georgeta Licsandru    |    24 Mai 2008   •   00:00
10 paşi spre binele pielii

ÎNGRIJIRE ● Apa, fructele şi legumele sînt garanţia tenului luminos
În volumul "Eşti ceea ce mănînci", dr Gillian McKeith ne dă 10 sfaturi pentru sănătatea pielii. Specialistul recomandă, printre altele, hidratarea corespunzătoare, fibrele, antioxidanţii şi asocierea corectă a alimentelor.



ÎNGRIJIRE ● Apa, fructele şi legumele sînt garanţia tenului luminos
În volumul "Eşti ceea ce mănînci", dr Gillian McKeith ne dă 10 sfaturi pentru sănătatea pielii. Specialistul recomandă, printre altele, hidratarea corespunzătoare, fibrele, antioxidanţii şi asocierea corectă a alimentelor.


Pielea este cel mai mare organ al corpului nostru. În cazul unui adult, pielea reprezintă în jur de 16% din greutatea corpului. Sănătatea pielii depinde de vîrstă, climă, poluare, stres, dar şi de dietă. Dr Gillian McKeith a realizat un plan în 10 paşi pentru a ne recăpăta strălucirea pielii. Iată ce cuprinde acest program:

1. Beţi cel puţin 6-8 pahare cu apă plată zilnic. Apa este esenţială pentru a avea o piele hidratată şi pentru a elimina toxinele prin intermediul rinichilor şi al colonului.

2. Includeţi multe fibre în dietă, ne sfătuieşte dr Gillian McKeith. Fibrele din fructele şi legumele crude stimulează digestia şi eliminarea toxinelor din organism.

3. Asiguraţi-vă că dieta dumneavoastră conţine suficienţi antioxidanţi (vitamine şi minerale), care previn îmbătrînirea pielii.

4. Asociaţi corect alimentele! Consumînd proteinele şi carbohidraţii la mese diferite, veţi preveni fermentaţia din colon şi veţi mări absorbţia substanţelor nutritive în sînge, notează dr Gillian McKeith.

5. Mîncaţi de cîteva ori pe săptămînă peşte, ulei de in, de măsline. Aceste alimente sînt bogate în acizi graşi omega 3, vitali pentru sănătatea pielii.

6. Beţi în fiecare dimineaţă un pahar cu apă caldă, o cană cu ceai de urzică sau apă fierbinte cu lămîie, pentru eliminarea toxinelor.

7. Evitaţi excesul de cafea şi alcool, deoarece favorizează deshidratarea.

8. Renunţaţi la sare. Aceasta favorizează retenţiile de apă în ţesuturi, ceea ce conferă pielii un aspect umflat, pufos.

9. Reduceţi consumul de alimente care îngreunează organismul: carne roşie, alimente rafinate, prăjeli.

10. Dr Gillian McKeith ne sfătuieşte să acţionăm şi din exterior asupra pielii. Astfel, de trei ori pe săptămînă este bine să ne aplicăm pe piele miere, pentru hidratare.


Promisiune

"În practica mea clinică vin zilnic la mine persoane cu un aspect palid, o piele lipsită de viaţă, un păr care arată ca o căpiţă de fîn şi unghii casante. Cu siguranţă, în cîteva luni, aceste persoane îşi vor fi recăpătat aspectul plin de viaţă, avînd un ten frumos, un păr strălucitor, unghii lungi şi puternice. Şi dumneavoastră veţi remarca astfel de rezultate dacă veţi urma programul propus de mine", ne promite dr Gillian McKeith. În zilele călduroase de vară trebuie să avem grijă în permanenţă să nu ne deshidratăm. În aceste zile este bine să bem chiar mai mult de şase-opt pahare cu apă zilnic. De asemenea, pentru a evita retenţiile de apă în ţesuturi şi aspectul umflat al pielii, ar fi bine să înlocuim sarea cu condimente: piper, cuişoare, scorţişoară, ierburi aromate, usturoi, ceapă.

×
Subiecte în articol: pielii alimentaţie sănătoasă