x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trup, minte, suflet 11 firme închise

11 firme închise

de Cristina Andreea Calin    |    27 Apr 2010   •   00:00

Inspectorii direcţiilor Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor judeţene şi a Municipiului Bucureşti au realizat o serie de controale în urma cărora au aplicat 81 de sancţiuni contravenţionale. Pentru încălcarea normelor sanitar-veterinare şi pentru siguranţa alimentelor, inspectorii au emis pentru 15 unităţi Ordonanţe de Suspendare a Activităţii, iar pentru alte 11 unităţi au emis Ordonanţe de Interzicere a Activităţii.

Controalele au vizat obiective agroalimentare cu diverse obiecte de activitate: fabricarea pâinii şi a produselor de patiserie, a produselor de morărit, a băuturilor răcoritoare şi alcoolice, precum şi unităţi de depozitare a legumelor şi fructelor.

Problemele descoperite de inspectori au fost legate de încălcarea normelor generale de igienă privind expunerea şi păstrarea alimentelor sau manipularea lor în mod neigienic, produse alimentare etichetate în mod necorespunzător.

De asemenea, au fost descoperite mărfuri care nu aveau certificate de conformitate. Inspectorii sanitar-veterinari au aplicat amenzi şi pentru nerespectarea normelor de trasabilitate pentru produsele alimentare sau pentru funcţionarea fără documente de înregistrare sau cu documente de înregistrare sanitar-veterinară şi pentru siguranţa alimentelor neadecvate activităţii desfăşurate.

×
Subiecte în articol: bun de consum