Infertilitatea a devenit un fenomen din ce în ce în ce mai răspândit în societatea actuală, iar trendul nu pare să scade, ci chiar să capete amploare în anii următori. De multe ori, încercările nereuşite de a avea copii nu au doar cauze medicale, ci mai ales factorii psihologici, precum stresul, anxietatea etc., pot juca un rol negativ.
În opinia Georgianei Văsuian, consultant în Feng Shui, inclusiv felul în care ne-am amenajat locuinţa poate influenţa modul în care qi-ul (energia universală a vieţii) acţionează asupra sănătăţii noastre, asupra armoniei din cuplu sau chiar asupra personalităţii noastre, aspecte care se pot răsfrânge inevitabil şi asupra fertilităţii cuplului.
“Feng Shui este o practică străveche de aproape 6000 de ani, caracterizat printr-un sistem bazat pe observare atentă a energiilor cereşti, a celor de pe pământ (spaţiul interior şi cel exterior) şi a modului în care energia vieţii (qi-ul) se manifestă între cele două planuri. Atunci când energiile din locuinţă sunt dezechilibrate sau chiar blocate, femeile nu rămân însărcinate sau, dacă o fac, atunci sarcina este una cu mari riscuri. De aceea, se recomandă evaluarea locuinţei, în special a dormitorului, de către un expert în feng shui, astfel încât acesta să realizeze măsurătorile energetice ale locuinţei, intensitatea şi modul în care acestea se manifestă în interiorul încăperii. Conform ştiinţei Feng Shui, infertilitatea poate fi atribuită în parte energiei sau qi-ul, care este blocat sau stagnant din locuinţă, dar acest lucru se mai poate vedea şi din analiza hărţii natale „Cei 4 Stâlpi ai Destinului”, care poate depista cauzele care obstrucţionează actul procreerii. Practica Feng Shui poate crea un mediu mai echilibrat, armonios şi relaxat pentru a concepe un copil”, explică expertul în Feng Shui, Georgiana Văsuian.
Cum ne putem amenaja locuinţa în stil Feng Shui?
Dormitorul conjugal sau spaţiul principal în care începe procesul procreerii trebuie amenajat astfel încât toate energiile să devină congrunte, armonioase şi să coincidă cu personalităţile viitorilor părinţi. De multe ori ni se întâmplă să nu reuşim să ne odihnim cum trebuie sau să ne trezim mai obosiţi ca înainte, iar principalele cauze, consideră experţii în Feng Shui, sunt energiile locuinţiei care nu vibrează în concordanţă cu qi-ul nostru şi cel de cuplu.
Astfel, expertul în Feng Shui, Georgiana Văsuian, ne oferă câteva metode utile despre cum să ne amenajăm locuinţa în stil Feng Shui:
- Întotdeauna patul trebuie să stea sprijinit de un perete solid pentru a oferi nu doar siguranță și protecție, dar și pentru a avea parte de relaţie armonioasă în doi;
- Ușa de la intrare trebuie să fie proporțională cu dimensiunea casei și să nu fie în linie dreapta cu ușa din spatele casei (se pierde qi-ul).
- Trebuie păstrat un ambient curat și liniștit, mereu aerisit. Acest mediu ne ajută să ne odihnim și să ne întărim sănătatea, un mediu poluat ne poate afecta atât fizic, cât și psihic.
- În jurul ușii de la intrare trebuie să fie curățenie (puține încălțări), la fel în toată casă, pentru a lasă energiile să circule;
- Baia, holurile întunecate, debaralele trebuie să ocupe spațiile cu energiile negative, nu spaţiile în care ne petrecem cel mai adesea timpul să fie ocupate de energii distructive. Acestea trebuie “încuiate” într-un loc mai puţin populat de noi;
- Sufrageria sau livingul trebuie să fie cea mai mare încăpere, să fie luminoasă și îngrijită pentru că este locul unde toată familia se adună (locul care conferă unitate și confort);
- Sunt recomandate în casă plantele cu frunze rotunde, nu cu frunze ascuțite. Cele ascuțite, cum ar fi cactușii, se consideră sha qi (energie ucigaşă) și sunt ca niște săgeți otrăvite pentru armonia din casa noastră;
- Tăblia patului trebuie să stea întodeauna lipită de un perete solid care să confere stabilitate, protecție și susținere, să nu fie îndreptată către colțuri sau să fie sub geam.
- Patul nu trebuie poziționat cu picioarele spre ușa, aşa numita poziție a mortului.
- Nu e bine să se doarmă sub o grindă chiar dacă aceasta este de lemn. Grinda întrerupe curgerea energiei, creează presiune, iar acest blocaj energetic se va răsfrânge şi asupra relaţiei de cuplu;
- Evitați oglinzile în dormitor. Nu e bine să se reflecte corpul vostru în oglindă atunci când dormiţi, deoarece vă epuizează de energie și poate tulbura pacea minții.