x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trup, minte, suflet 12 soluţii ca să îţi depăşeşti frica de a vorbi în public

12 soluţii ca să îţi depăşeşti frica de a vorbi în public

20 Iun 2015   •   20:35
12 soluţii ca să îţi depăşeşti frica de a vorbi în public
Sursa foto: Caiaimage/Martin Barraud/Getty Images

 Toţi avem emoţii atunci când trebuie să vorbim unui grup de persoane şi ne punem întrebări dacă vom putea merge până la capăt sau dacă vom reuşi să captăm atenţia interlocutorilor. Există însă multe persoane care se emoţionează foarte tare atunci când trebuie să susţină un mic discurs în public. Pierd şirul ideilor, se bâlbâie sau au senzaţii de genul paloare, roşeaţă, tremur al mâinilor, senzaţie de gol în stomac, nod în gât, transpiraţie excesivă, senzaţie de sufocare, tahicardie.

Unii încearcă să evite situaţiile de acest gen, alţii nu dorm noaptea făcându-şi griji în legătură cu acel eveniment. La alţii teama apare doar când trebuie să vorbească în faţa unui grup de oameni necunoscuţi, nu şi faţă de prieteni sau persoane cunoscute.

Evită să te concentrezi asupra emoţiilor. Din cauza acestei frici poţi pierde multe oportunităţi şi ocazii de a te afirma. Unii oameni pierd avansări la serviciu sau slujbe pe care şi le doresc, doar din cauză că acestea implică vorbitul în public. Frica este o reacţie naturală la o serie de stimuli, însă contează cum o interpretezi.

Citeşte continuarea pe ANTENA SATELOR




×