x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trup, minte, suflet 2 litri de apă pe zi? Un mit spulberat de cercetători. Află care e adevărul despre hidratare și deshidratare

2 litri de apă pe zi? Un mit spulberat de cercetători. Află care e adevărul despre hidratare și deshidratare

29 Iul 2018   •   19:51
2 litri de apă pe zi? Un mit spulberat de cercetători. Află care e adevărul despre hidratare și deshidratare

2 litri de apă pe zi – studii recente arată că nu e decât un mit. Unul care nu se confirmă. Nu în întregime. Corpul unui adult este format din 65% apă, dar concentrația apei în organism variază de la un organ la altul. Inima și sângele conțin aproximativ 80%, creierul 76%, pielea 70%, oasele 22,5% și dinții doar 1%.

Pe masură ce corpul nostru nu va putea stoca apa, va trebui să-i dea suficientă, în fiecare zi, pentru a satisface nevoile care variază de la un individ la altul, în funcție de morfologia, activitățile sale, sănătatea și condițiile climatice. Pe caniculă, corpul este mai stresat, transpiră mai mult și trebuie să-și recupereze repede apa.

2 litri de apă pe zi – atât pierde o persoană de înălțime medie, într-o zi obișnuită

Ce spun rezultatele studiilor realizate la Centrul Național de Cercetări Științificedin Paris, Franța?

Cutuma spune că un individ adult, de mărime medie, sănătos, care trăiește în zona temperată și nu face un efort fizic intens ar trebui să asigure corpului 2,5 litri pe zi, 1,5 litri fiind din băuturi (circa 8 pahare) și 1 litru din mâncare.

Cu toate acestea, studiile științifice nu sunt de acord cu recomandarea zilnică: acesta variază între 1 și 3 litri, o cotă care include apă lichidă și apă conținută în mâncare. Mitul de 1,5 litri de apă băută în fiecare zi este o idee de marketing pentru vânzătorii de apă îmbuteliată care au vândut sticle pentru un litru și jumătate pentru o perioadă lungă de timp.

2 litri de apă pe zi. O pară ține de sete – băuturile foarte reci, nu prea

Când vorbim despre hidratare, bineînțeles vorbim despre................................

CItește mai departe despre HIDRATAREA ORGANISMULUI PE TIMP DE VARĂ

×