x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trup, minte, suflet 5 lucruri de făcut online când te plictisești

5 lucruri de făcut online când te plictisești

07 Feb 2023   •   14:40
5 lucruri de făcut online când te plictisești

Plictiseala este un sentiment comun în ziua de astăzi, cu care mulți dintre noi ne confruntam din când în când. De cele mai multe ori, când ai timp liber și nimic de făcut în plan, vei fi tentat să accesezi rețelele de socializare sau să răsfoiești canalele TV.

Cu toate astea însă, în ziua de astăzi exista multe alte activități mai productive și mai interesante pe care le poți face pe internet în timpul tău liber. Indiferent că vrei să te distrezi, să înveți lucruri noi sau să interacționezi cu alti oameni, internetul iți oferă astăzi o mulțime de variante pentru a te tine ocupat.

Vizionează filme și seriale pe internet

Platformele de streaming precum Netflix, Amazon Prime sau altele au devenit tot mai populare în ultimii ani, cu cât utilizatorii sunt tot mai interesați să vizioneze filme și seriale interesante, fară reclame publicitare enervante.

În cadrul unor asemenea site-uri te vei putea bucura de o experiență de vizionare excelența. Ai la dispoziție o colecție impresionanta de titluri din care să alegi, astfel că poți petrece ore în sir relaxandu-te și simtindu-te bine în timpul liber vizionând genurile tale preferate de filme.

Participa la cursuri online

Daca ești dornic să înveți lucruri noi sau să te perfecționezi într-un anumit domeniu, atunci cursurile online reprezintă una dintre cele mai bune modalități de petrecere a timpului liber.

Platformele de învățare online s-au dezvoltat enorm în ultimul timp, astfel că indiferent de domeniul de care ești interesat, poți participa la cursuri captivante lansate de experți care te vor învață de la cum să programezi până la cum să gătești că un bucătar profesionist, de exemplu.

Foarte multe dintre aceste cursuri sunt chiar gratuite, deci nu trebuie să plătești nimic. Poți participa la ele oricând dorești, fiindcă nu exista restricții orare, deci ia în calcul și aceasta activitate online productiva și interesanta.

Jocuri de noroc

Pentru cei care sunt în căutare de distracție pe internet în timpul liber, jocurile de noroc pot fi o alegere inspirata. Asemenea jocuri au fost dintotdeauna foarte populare în întreagă lume, deoarece pe lângă distracția pe care o oferă, sunt ușor de accesat și iți pot aduce câștiguri fabuloase.

Exista o mulțime de site-uri legale în Romania pe care te poți distra în siguranță la jocuri de noroc online, iar o recomandare excelența este platforma Superbet, despre care poți să citești Superbet păreri ale romanilor.

În cadrul platformelor de gambling online te vei bucura de o mulțime de jocuri de noroc interesante (pariuri, păcănele, ruleta, poker, loto etc.).

Jocuri video single-player și multiplayer

O alta activitate interesanta la care poți apela în timpul tău liber este reprezentata de jocurile video. În ziua de astăzi exista o varietate enorma de jocuri video ce pot fi accesate pe internet, atât de pe laptop și desktop, cât și de pe dispozitivele mobile.

Totul tine așadar doar de preferințele tale. Exista atât jocuri ce pot fi accesate prin intermediul site-urilor web, cât și jocuri ce le poți descarcă în dispozitivul tău. În materie de genuri de jocuri, vei găsi absolut tot ceea ce te interesează – de la jocuri de acțiune și strategie până la jocuri de cultura generala, de exemplu.

Daca ești o fire ambițioasă și iți place competiția, atunci poți încercă jocurile multiplayer, acolo unde te afli în competiție sau în echipa cu alti jucători. La polul opus, jocurile single-player sunt perfecte daca vrei să te distrezi într-un mod mai liniștit, iar multe dintre ele sunt disponibile chiar și fară o conexiune la internet.

Asculta muzica și podcast-uri

Petrecerea timpului liber pe internet poate fi făcută și ascultând muzica sau diverse podcast-uri. În cadrul platformei YouTube vei găsi orice gen de muzica iți dorești, iar pe lângă asta, daca vrei să iți dezvolți cultura generala sau să obții anumite informații, vei găsi și multe videoclipuri educative.

O alta varianta este aceea de a asculta podcast-uri pe diferite tematici. Pot fi podcast-uri de informare cu privire la ultimele evenimente ce s-au întâmplat în lume, podcast-uri pentru dezvoltare personala, pentru deprinderea anumitor abilitați și cunoștinte și nu numai.

Pe lângă activitățile deja menționate, bineînțeles că în mediul online poți face multe alte lucruri interesante în timpul liber, printre care și:

  • citirea de cărți (e-books) sau articole online
  • crearea de conținut (blog-uri, canale de YouTube etc.)
  • cumpărături online
  • călătorii în mod virtual (prin Google Maps și Google Earth)

În concluzie, internetul iți oferă o lista variata de opțiuni de divertisment, educație și interacțiune sociala. Mereu când te simți plictisit poți încercă ceva nou în mediul online, iar cu atâtea opțiuni disponibile, cu siguranță vei găsi ceva și pe placul tău.

×