x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trup, minte, suflet Ajutaţi-l pe Emi!

Ajutaţi-l pe Emi!

20 Sep 2012   •   17:14
Ajutaţi-l pe Emi!

Cand s-a nascut Emi, doctorii si parintii lui au ramas uimiti: piciorusele, mainile si o parte din abdomen aratau ca arse: carne vie, fara tegument. Medicii nu au stiut ce avea copilul si au chemat salvarea sa-l duca pe bebelus la Spitalul "Grigore Alexandrescu". Aici i s-a pus diagnosticul de "epidermoliza buloasa". Cea mai mica atingere ii provoaca basici dureroase si rani. Copilul a fost ingrijit in spital pana cand medicii s-au convins ca mamica isi ingrijeste pruncul cu devotiune si pricepere.

Din pacate, permanent ii apar noi bule care se sparg, iar ranile deschise sunt omniprezente. Pana la doua luni, nu l-au imbracat cu nici o hainuta. Cele mai usoare atingeri ale tesaturii ii produceau alte basici si alte plagi. Abia dupa ce i-au mai trecut ranile de pe torace, s-au incumetat sa-l imbrace cu body-uri din bumbac fin, cu deschidere larga. Acum, la sase luni de viata, situatia s-a imbunatatit usor. Mama ii hidrateaza permanent ranile si pielea.

Nevoile lui Emi sunt foarte mari: pansamente speciale (sunt elastice, cu o textura foarte fina), achizitionate din Germania sau Austria, imbracaminte speciala, din fibre naturale, o lista nesfarsita de creme, unele preparate in farmacie, altele achizitionate din Germania, sampoane speciale, sapunuri speciale, plasturi speciali.

Din pacate, Emi sufera de forma recesiva a bolii (ambii parinti au gena) si este o forma cu evolutie imprevizibila si simptomatologie dificila, multipla, care duce deseori, la deces precoce.
Daca doriti sa-l ajutati pe Emi, puteti dona in aceste conturi deschise la ING: RO58INGB0000999902818396 (lei) si RO53INGB0000999902053447 (euro), cod swift : INGBROBU, pe numele Gabriel Bontas. Puteti vorbi cu familia baietelului la acest numar de telefon: 0724.345.152.

×