x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trup, minte, suflet Ajutaţi-l pe Gabriel! Băieţelul are nevoie de bani pentru continuarea tratamentului la o clinică din străinătate

Ajutaţi-l pe Gabriel! Băieţelul are nevoie de bani pentru continuarea tratamentului la o clinică din străinătate

de Irina Munteanu    |    07 Feb 2013   •   19:54
Ajutaţi-l pe Gabriel! Băieţelul are nevoie de bani pentru continuarea tratamentului la o clinică din străinătate

Gabriel are aproape 4 ani. În decembrie 2012, părinţii au aflat cu stupoare că fiul lor suferă de o boală cumplită: leucemie acută limfoblastică. “Primele simptome, neglijate de noi, au fost nişte dureri de picioare. Am înregistrat prezenţa acestor dureri, dar ne-am luat cu treburile şi le-am ignorat. Apoi, a venit o bronşită care, deşi tratată, nu părea să dea semne de plecare. În condiţii de iarnă puteam înţelege prezenţa unei răceli prelungite. După care a venit rândul unei amigdalite ce nu mai trecea. Medicul pediatru, domnul doctor Adrian Stanciu, căruia îi vom fi recunoscători toată viaţa, a observat că erau inflamaţi toţi ganglionii şi avea instalată o paloare, încât a comandat o hemogramă urgentă. După prima hemogramă a oferit o ipoteză asupra diagnosticului, care viza fie un virus cu acţiune severă, fie leucemie. După repetarea hemogramei, a fost recomandată în regim de urgenţă o puncţie medulară. Odată realizată puncţia, diagnosticul a fost confirmat: leucemie. Analizele ulterioare l-au reconfirmat. În prima secundă s-a învârtit literalmente pământul cu noi, fără să ştim ce ni se întâmplă de fapt. Mai târziu, ni s-a spus că se poate lupta cu acest diagnostic, dar cunoştinţele noastre inexistente despre boală ne făceau să fim sceptici şi credeam că acestea sunt, mai curând, încurajări binevoitoare”, povestesc părinţii lui Gabriel.

Primele lucruri despre leucemie şi tratament le-au aflat de la părintele unei fetiţe care era în tratament cu acelaşi diagnostic. Tratamentul trebuia început urgent. O întârziere de o zi chiar putea însemna riscul ca să urce celulele maligne din maduvă la creier. Familia Costache a fost ajutată de prieteni şi colegii de la Universitatea din Bucureşti. “Doar absenţa acordului lor ne face să nu îi putem numi aici, dar nimic nu ne împiedică să le fim recunoscători, dincolo de orice cuvinte”, spun părinţii. Prietenii i-au ajutat să ia legătura cu Fundaţia Mereu Aproape. Au început să caute clinici mai multe grupuri de prieteni. “În cele din urmă a decis Dumnezeu. Tratamentul a fost început la Fundeni, unde am cunoscut-o pe doamna doctor Anca Coliţă, căreia îi purtăm un respect deosebit. Tratamentul a fost aplicat foarte corect, în limitele a ceea ce se putea face în faza respectivă şi în condiţiile date. Pentru continuarea tratamentului, am primit confirmări de primire de la trei clinici. Gabriel este acum în tratament la clinica la care am plecat (Charité, Berlin). Le suntem recunoscători tututor celor care ne-au ajutat cu un gând, cu un cuvânt, cu o rugăciune, cu un semn de susţinere. Am ajuns să conştientizăm că acest copil a fost înfiat de mult mai mulţi părinţi. Ştim că am fost înfiaţi cu toţii şi că, acum, aparţinem unei familii foarte mari, o familie a generozităţii”, povestesc soţii Costache.

Lui Gabriel îi plac jocurile LEGO, cele mici. A descoperit, de asemenea, bucuria scrisului cu pixuri cu vârf fin. Nu se mai opreşte din făcut liniuţe, iar pagina arată ca un desen, în care liniuţele închipuie un relief secret de forme. Gabriel are o soră, Maria, pe care părinţii vor să o aducă aproape de el în timpul tratamentului. În această perioadă îi place să mănânce pizza. “Pomeneşte puiul lui buni, plăcinta Adrianei şi merele coapte făcute pe rând de Maria, Dana şi Bogdan. Începuse să-şi facă prieteni la grădiniţă, dar nici nu a început bine grădiniţa, că  serbarea de Crăciun ne-a prins pe toţi în spital”, spun părinţii.

Veniturile părinţilor nu sunt suficiente pentru a acoperi costurile tratamentului. Datorită solidarităţii manifestate de cadrele didactice, de studenţi, de colegii şi prietenii părinţilor, companiilor şi altor oameni, s-a strâns suma de 105.000 de euro. Acest lucru a făcut posibilă internarea lui Gabriel în clinica germană exact la termen. Tratamentul la această clinică durează între şase şi nouă luni, în funcţie de reacţia organismului, şi costă 120.000 de euro. Apoi, Gabriel ar putea fi supus unui (auto) transfer de măduvă osoasă.

Puteţi dona în sprijinul lui Gabriel în conturile deschise la BCR, sucursala World Trade Center, Bucureşti, pe numele Iulian Costache: RO69RNCB0085081826160001 (lei), RO42RNCB0085081826160002 (euro), RO85RNCB0085081826160004 (USD). Codul SWIFT al Băncii este: RNCB RO BU. Alte informaţii puteţi afla de la Andreea Drăghicescu, tel.: 0723.154.052, e-mail: draghicescu_andreea@yahoo.co.uk. Un punct de colectare de fonduri s-a organizat la Facultatea de Litere (Universitatea din Bucureşti), Str. Edgar Quinet, nr. 5-7, Sector 1, Bucureşti, Centrul ID, parter; tel: 021.314.61.77.

×
Subiecte în articol: apel umanitar