x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trup, minte, suflet Alimentarele, testate mai rapid

Alimentarele, testate mai rapid

de Nicoleta Catana    |    30 Noi 2007   •   00:00

A fost descoperită o nouă metodă de a testa şi analiza mostre de produse alimentare intr-un timp foarte scurt pentru a identifica posibilele contaminări cu agenţi patogeni.

Cercetătorii sunt in căutarea unor căi de testare căt mai rapide şi mai eficiente a mai multor tipuri de produse, pentru ca astfel acestea să fie introduse căt mai repede in lanţul industriei alimentare.

Metoda de testare constă in utilizarea unui spectometru, un nou instrument de laborator folosit pentru detectarea substanţelor patogene pe suprafaţa alimentelor.

Aparatul este util nu numai pentru tehnologia produselor alimentare, dar şi experţilor in siguranţa alimentară şi a medicamentelor utilizate in cadrul competiţiilor sportive. Conform acestei metode, mostrele din produsele alimentare sunt prelucrate intr-o soluţie, care mai intăi este detectată la electrospray cu ajutorul gazului dizolvat. Stropii rezultaţi provoacă ridicarea ionilor caracteristici substanţei analizate. In ceea ce priveşte mostrele de carne, acestea nu trebuie nici măcar dezgheţate pentru a putea fi analizate.




×
Subiecte în articol: bun de consum