x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trup, minte, suflet AMENZI/Controale la nivel naţional

AMENZI/Controale la nivel naţional

18 Feb 2009   •   00:00

Inspectorii sanitar-veterinari au desfăşurat, la nivel naţional, acţiuni de control în unităţi cu profil agroalimentar, la începutul lunii februarie.



Principalele deficienţe constatate au fost manipularea necorespunzătoare a produselor alimentare, nerespectarea normelor sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor privind condiţiile de depozitare a materiilor prime, depozitarea necorespunzătoare a produsului finit, lipsa lotizării produselor alimentare depo-zitate, nerespectarea normelor privind întreţinerea spaţiilor de prelucrare şi depozitare a produselor alimentare, absenţa unor sisteme şi proceduri pentru stabilirea trasabilităţii, neanunţarea începerii activităţii de producţie, funcţionarea unităţilor în perioada suspendării activităţii, etichetarea necorespunzătoare a produselor alimentare. Pentru neregulile constatate, au fost aplicate un număr de 26 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 67.000 RON. Cele mai multe abateri au fost constatate în judeţul Hunedoara, unde au fost amendaţi patru agenţi economici.

Au fost controlate unităţi de fabricare a produselor de morărit şi panificaţie, a produselor de patiserie, unităţi de depozitare a legumelor, fructelor şi seminţelor, unităţi de fabricare a băuturilor alcoolice şi răcoritoare.

×
Subiecte în articol: bun de consum