x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trup, minte, suflet Amenzi în supermarket

Amenzi în supermarket

de Mihaela Ionescu    |    18 Iul 2009   •   00:00

Verificările în supermarketuri şi hipermarketuri, întreprinse la nivel naţional în urma numeroaselor sesizări primite din partea cetăţenilor, au condus la descoperirea mai multor nereguli.



Controalele  s-au des­fă­şu­rat în perioada 5-15 iulie şi s-au soldat cu amenzi de 2.018.700 lei. Au fost controlate 606 hi­per­marketuri, dintre care 318 au fost amen­­date, 63 de unităţi au primit avertismente şi unei unităţi i-a fost suspen­da­tă activitatea.

De asemenea, inspectorii au retras de la comercializare 4,2 tone de produse de origine animală şi non-animală. Produsele confiscate, în valoare de 40.758 lei, fie aveau termenul de valabilitate de­pă­şit, fie erau depozitate necorespunzător sau nu erau însoşite de documente care să le ateste provenienţa sau salubritatea.

Principalele abateri consta­tate de inspectori au fost cele pri­vind comerci­a­li­za­rea de produse alimentare cu termen de va­labilitate de­pă­şit, etichetarea, a­m­ba­la­rea, depozitarea produselor alimentare şi întreţinerea necores­pun­ză­toare a spaţi­i­lor de depozi­ta­re, a echipamentelor şi us­ten­silelor de lucru.

×
Subiecte în articol: bun de consum