x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trup, minte, suflet ANSVSA a retras de la vânzare un produs, "Gorgonzola Dop Solo Italia", contaminat cu Listeria

ANSVSA a retras de la vânzare un produs, "Gorgonzola Dop Solo Italia", contaminat cu Listeria

16 Apr 2009   •   00:00

Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) a dispus retragerea de la vânzare şi sechestrarea întregii cantităţi de "Gorgonzola Dop Solo Italia", după ce a fost notificată de Comisia Europeană că acest produs este contaminat cu Listeria Monocytogenes



"Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor, prin Punctul Naţional de Contact pe Sistemul Rapid de Alertă pentru Alimente şi Furaje România (SRAAF), a fost notificată de către Comisia Europeană, că în Franţa, Malta, Olanda şi România a intrat produsul «Gorgonzola Dop Solo Italia», contaminat cu Listeria Monocytogenes", informează, joi, Autoritatea.

Produsul este fabricat în Italia, iar loturile care au intrat în România sunt identificate cu numerele 90572 A, cu termenul de valabilitate 24 aprilie 2009 şi 90572 C, cu termenul de valabilitate 2 mai 2009, adaugă ANSVSA.

Ca urmare a notificării primite, ANSVSA a dispus de urgenţă retragerea de la vânzare şi sechestrarea întregii cantităţi găsite pe piaţă.

Autoritatea precizează că, în prezent, din informaţiile primite din partea direcţiile sanitar veterinare şi pentru siguranţa alimentelor judeţene, nu mai există la comercializare nicio cantitate din respectivul produs.

ANSVSA a comunicat această situaţie Ministerului Sănătăţii, prin Institutul "Matei Balş" şi a cerut luarea tuturor măsurilor necesare într-o asemenea situaţie.
Mediafax

×
Subiecte în articol: bun de consum