x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trup, minte, suflet Atenţie! - Danone, retras de la raft

Atenţie! - Danone, retras de la raft

de Nicoleta Catana    |    23 Aug 2007   •   00:00

Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) a dispus retragerea de pe piaţă a unor loturi de iaurt cu fructe, ca urmare a unei suspiciuni de contaminare a unui ingredient cu dioxină.


Autoritatea Veterinară a primit o notificare prin sistemul rapid de alertă la 14 august referitor la prezenţa gumei de guar, ingredient folosit in iaurturi cu fructe, posibil contaminată cu dioxină, se arată intr-un comunicat al ANSVSA. Autoritatea a trimis note direcţiilor judeţene, care au retras de pe piaţă toate loturile suspectate, iar probele prelevate au fost trimise la laboratorul UE de referinţă de la Budapesta.


In comunicat se mai arată că loturile de produse suspicionate de contaminare vor rămăne sub sechestru sanitar-veterinar pănă la sosirea rezultatelor de laborator.

Guma de guar, E 412, este un preparat natural, obţinut dintr-o tufă de fasole indiană care se cultivă in India, Pakistan, sudul Statelor Unite, utilizată in industria alimentară ca aditiv cu funcţii de agent de ingroşare, stabilizator şi emulgator pentru diverse produse. Din punct de vedere tehnologic, E 412 are de opt ori puterea de ingroşare a amidonului din porumb, numai o cantitate foarte mică fiind necesară pentru a produce o văscozitate suficientă.

×
Subiecte în articol: bun de consum