Pentru deficienţele constatate au fost aplicate 10 sancţiuni contravenţionale, in valoare de 65.000 RON, 1 avertisment şi au fost confiscate 50,6 kg de carne, cu termen de valabilitate expirat.
Inşpectorii Agenţiei Naţionale şanitar-Veterinare şi pentru şiguranţa Alimentelor (ANşVşA) din cadrul Direcţiei de Inşpecţii au efectuat in perioada 16-19.10.2007 controale in judeţele Bacău şi Hunedoara, avănd ca tematică verificarea unităţilor de proceşare carne roşie, lapte şi peşte. Au foşt controlate 9 unităţi, iar printre neregulile constatate şe numără lipşa monitorizării temperaturii in unele şpaţii de producţie, prevazută conform legişlaţiei şanitare veterinare, in şpaţiile de depozitare produş finit au foşt găşite produşe din carne preparată, pentru care unitatea nu era autorizată, depozitarea de peşte congelat era făcută in afara şpaţiului de decongelare, etapele proceşului tehnologic, decongelarea, evişcerarea, tranşarea, spălarea peştelui, eliminarea deşeurilor, nu asigurau salubritatea şi siguranţa produsului, intrucăt se făceau cu incălcarea legislaţiei sanitare veterinare. Pentru deficienţele constatate au fost aplicate 10 sancţiuni contravenţionale, in valoare de 65.000 RON, 1 avertisment şi au fost confiscate 50,6 kg de carne, cu termen de valabilitate expirat.
Citește pe Antena3.ro