x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trup, minte, suflet Bomboane din zahăr, colorate cu negru briliant

Bomboane din zahăr, colorate cu negru briliant

de Mihaela Ionescu    |    21 Aug 2009   •   00:00
Bomboane din zahăr, colorate cu negru briliant

Bomboanele cu aromă puternică de eucalipt Golia activ Xtra strong sunt un produs dezechilibrat din punct de vedere nutriţional, având în compoziţie o cantitate foarte mare de zaharuri.



Primele două ingrediente ale produsului analizat sunt zahărul şi siropul de glucoză, două glucide cu index glicemic foarte ridicat şi absorbţie rapidă. Din această cauză, pancreasul endocrin va avea foarte mult de suferit, avertizează profesorul doctor Gheorghe Mencinicopschi. Dintre aditivii alimentari utilizaţi, colorantul negru briliant E151 este cel mai periculos.

Nu este recomandat în alimentaţia copiilor pentru că induce sindromul de hiperactivitate şi deficienţă de concentrare (ADHD). În urma analizei ingredientelor înscrise pe etichetă, specialistul nostru ne spune că bomboanele cu aromă puternică de eucalipt Golia activ Xtra strong nu sunt recomandate copiilor, femeilor însărcinate şi care alăptează, supraponderalilor şi obezilor, celor cu maladii dermatologice, alergicilor, celor care suferă de afecţiuni ale tractusului digestiv, persoanelor care au maladii hepatice.

Golia activ Xtra strong. Bomboane cu aromă puternică de eucalipt. Zahăr, sirop de glucoză, mentol, eucaliptol, arome, acidifiant acid lactic E270, corector de aciditate: lactat de sodiu E325, colorant negru briliant E151, emulsificator lecitină de soia E322.

×
Subiecte în articol: bun de consum nocive golia activ xtra