CE BEM, CE MÎNCĂM
Bomboanele Ferrero Rochero au în compoziţie "ciocolată cu lapte 30%
(zahăr, pastă de cacao, unt de cacao, lapte praf integral, unt,
emulsificator: lecitină de soia E 322, arome), alune, zahăr, ulei
vegetal, făină de grău, pudră lactoserum, cacao degresată,
emulsificator: lecitină de soia E 322, lapte praf degresat, carbonat
acid de sodiu E 500(ii), sare, arome".
CE BEM, CE MÎNCĂM
Bomboanele Ferrero Rochero au în compoziţie "ciocolată cu lapte 30% (zahăr, pastă de cacao, unt de cacao, lapte praf integral, unt, emulsificator: lecitină de soia E 322, arome), alune, zahăr, ulei vegetal, făină de grău, pudră lactoserum, cacao degresată, emulsificator: lecitină de soia E 322, lapte praf degresat, carbonat acid de sodiu E 500(ii), sare, arome".
ANALIZĂ. Bomboanele analizate sînt un produs zaharos cu profil nutriţional dezechilibrat, cu un exces de glucide, cu index glicemic foarte ridicat (zaharoză), dar şi cu absorbţie lentă (amidonul din făina de grîu). Acestea imprimă produsului atît o încărcătură glicemică ridicată, cît şi o densitate calorică foarte mare, ne explică profesorul doctor Gheorghe Mencinicopschi. La valoarea energetică ridicată contribuie şi conţinutul de grăsimi de origine vegetală, dar şi animală din unt. Produsul conţine şi surse de gluten, lactoză, sodiu şi alune.
CONCLUZII. Produsul poate fi consumat cu moderaţie de către persoanele sănătoase şi active în contextul unei diete variate şi echilibrate. Specialistul nu recomandă bomboanele analizate supraponderalilor, obezilor, celor cu afecţiuni cardiovasculare şi cerebrovasculare, celor cu dislipidemie, celor cu sindrom metabolic, cu afecţiuni hepato-renale. Bolnavii de diabet îl vor consuma numai cu avizul medicului curant. Bomboanele sînt interzise suferinzilor de celiachie. Persoanele cu intoleranţă la lactoză îl vor testa în prealabil, precum şi cei cu alergie la alune.
Citește pe Antena3.ro