CE BEM, CE MĂNCĂM
Produsul le este contraindicat celor cărora cafeaua le face rău in general. Celelalte categorii de persoane pot consuma băutura fără probleme.
⢠Nici o dioxină in iaurturile Danone!
CE BEM, CE MĂNCĂM
Produsul le este contraindicat celor cărora cafeaua le face rău in general. Celelalte categorii de persoane pot consuma băutura fără probleme.
Nescafe Xpress este o băutură pe bază de cafea cu lapte şi zahăr. In compoziţia acesteia intră, conform informaţiilor de pe etichetă: "cafea 58,1% (din cafea solubilă), lapte integral 35%, zahăr 5,7%, stabilizatori (E 460 i - celuloză, E 466 - carboximetilceluloză), cafea solubilă 0,39%, corectori de aciditate (E 500 ii - carbonaţi de sodiu, E 332 ii - citraţi de potasiu), emulgator E 473 - esterii zaharozei cu acizii graşi, cacao pudră cu conţinut redus de grăsime (unt de cacao 10%-15%)". Valorile energetice pentru 100 de mililitri de produs sunt: 210 kj/50 kcal, proteine 1,3 g, glucide 8,2 g, lipide 1,3 g". O doză coţine 250 de mililitri de produs.
ANALIZĂ. Produsul analizat este o băutură pe bază de cafea şi lapte integral cu adaos de zahăr. Profesorul doctor Gheorghe Mencinicopschi ne spune că Nescafe Xpress are o valoare energetică scăzută - 125 kcal/doza de 250 ml. Conţine o sursă de cafeină, alcaloid cu acţiune neurostimulatoare indirectă.
CONCLUZII. Produsul poate fi consumat de iubitorii de cafea sănătoşi şi cu moderaţie de cei care suferă de anumite maladii neuropsihice, cardiovasculare, hepatice, renale. Nu este indicată copiilor, iar diabeticii vor ţine cont de aportul de zahăr.
Precizări
Rubrica se adresează celor care doresc să afle ce conţin alimentele şi băuturile consumate zilnic şi efectele lor asupra sănătăţii. Cititorii işi pot exprima opiniile la numerele de telefon 021.318.20.37; 021.318.20.43 sau pe e-mail bundeconsum@jurnalul.ro. Dacă sunteţi interesat de caracteristicile unui produs, expediaţi pe adresa redacţiei (Piaţa Presei Libere numerele 1-3, corp D, Sector 1, Bucureşti) eticheta acestuia pentru a fi "analizată" de specialistul nostru. Ca modalitate de lucru, precizăm că profesorului doctor Gheorghe Mencinicopschi ii precizăm compoziţia produsului şi datele nutriţionale preluate din eticheta acestuia, insă fără a i-l prezenta.Citește pe Antena3.ro