CE BEM, CE MĂNCĂM
Cei cinci aditivi alimentari, grăsimile vegetale hidrogenate şi zaharurile cu index glicemic ridicat fac ca acest produs să nu fie recomandat femeilor insărcinate şi care alăptează.
CE BEM, CE MĂNCĂM
Cei cinci aditivi alimentari, grăsimile vegetale hidrogenate şi zaharurile cu index glicemic ridicat fac ca acest produs să nu fie recomandat femeilor insărcinate şi care alăptează.
Jacobs Ice Coffee este, după părerea producătorilor, un "amestec delicios de cafea solubilă cu zahăr şi aromă de lapte", care are in compoziţie: "zahăr, sirop de glucoză, lapte praf degresat, ulei vegetal hidrogenat, cafea solubilă (7%), proteină din lapte, stabilizator (E 340 - fosfaţi de potasiu), emulsificatori (E 471 - mono şi diglidceride ale acizilor graşi, lecitină din soia - E 322), arome (naturale şi natural identice), agent antiaglomerare (E 551 - dioxid de siliciu amorf), agent de ingroşare (E 415 - gumă xantan). Poate conţine urme de alune, migdale şi alte varietăţi similare". Producătorul oferă informaţiile nutriţionale detaliat: pentru 100 de grame de produs - 415 kcal, pentru un plic preparat cu apă - 75 kcal, iar pentru un plic preparat cu lapte semidegresat - 146 kcal.
ANALIZĂ. Profesorul Gheorghe Mencinicopschi ne spune, analizănd eticheta, că produsul are un profil nutriţional dezechilibrat, conţinănd un exces de zaharuri cu absorbţie rapidă şi index glicemic ridicat (zaharoză, sirop de glucoză). De asemenea, amestecul conţine grăsimi vegetale hidrogenate nesănătoase şi o serie de aditivi alimentari cu efect de stabilizare, emulgator, arome naturale şi sintetice, agenţi de ingroşare şi antiaglomerare. Produsul ca atare are o densitate calorică foarte ridicată, insă preparat cu apă sau cu lapte are o valoare energetică moderată spre medie. De asemenea, amestecul conţine o sursă de cofeină, de care consumatorii trebuie să ţină cont. Â
CONCLUZII. Din cauza sursei de cofeină şi a grăsimilor vegetale hidrogenate, specialistul nostru nu recomandă produsul copiilor, femeilor insărcinate şi care alăptează, supraponderalilor şi obezilor. Diabeticii il vor consuma numai cu avizul medicului curant, ţinănd cont de aportul de zaharuri. Persoanele alergice la alune şi la migdale vor testa in prealabil toleranţa la acest produs, consumănd mai intăi o cantitate mică.
Citește pe Antena3.ro