x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trup, minte, suflet Campanie: "Eşti cu ce te hrăneşti"

Campanie: "Eşti cu ce te hrăneşti"

de Georgeta Licsandru    |    09 Apr 2008   •   00:00

În perioada aprilie-iunie 2008, în 12 şcoli din Sectorul 1 al Capitalei se va desfăşura campania "Eşti cu ce te hrăneşti".



În perioada aprilie-iunie 2008, în 12 şcoli din Sectorul 1 al Capitalei se va desfăşura campania "Eşti cu ce te hrăneşti".

Obiectivul principal al campaniei este educarea obiceiurilor alimentare ale copiilor între 6 şi 13 ani. Campania este iniţiată de un grup de experţi independenţi – nutriţionist, psiholog, etnolog, bucătar – cu sprijinul Jurnalului Naţional şi al Primăriei Sectorului 1. Pentru a-i familiariza pe copii cu alimentaţia echilibrată, iniţiatorii campaniei vor folosi un "Caiet şcolar auxiliar". Acesta este conceput ca o cărticică interactivă cu patru lecţii despre hrană şi cu un spaţiu în care copiii răspund la întrebări şi îşi exprimă părerea despre alimentaţia sănătoasă. "Totul va fi un joc prin care vrem să îi împrietenim pe copii cu noţiunea de alimentaţie echilibrată", arată nutriţionistul Lygia Alexandrescu. Prima etapă a campaniei se adresează copiilor, urmînd ca din iunie să fie implicaţi şi părinţii, principalii responsabili pentru ceea ce le pun pe farfurie copiilor.

Specialiştii atrag atenţia că România se află pe locul al treilea în Europa în ceea ce priveşte incidenţa obezităţii. Potrivit statisticilor, 40% dintre copiii din România sînt supraponderali. Supraalimentaţia, alimentaţia haotică, consumul excesiv de produse fast-food şi sedentarismul sunt principalele cauze ale acestui fenomen.

"În ultima vreme, copiii au început să fie trataţi de obezitate ca şi adulţii. Primul obiectiv în aducerea copilului la o greutate sănătoasă nu ar trebui să fie într-o primă fază pierderea kilogramelor în plus, ci stoparea procesului de îngrăşare. Este esenţial ca părintele să fie un model pentru copil prin modul sănătos de alimentaţie şi prin activitatea fizică desfăşurată zilnic", spune nutriţionistul Lygia Alexandrescu.

×
Subiecte în articol: alimentaţie sănătoasă