x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trup, minte, suflet Carne de vânat, sursă de trichineloză

Carne de vânat, sursă de trichineloză

27 Ian 2010   •   00:00

DSVSA Suceava a avertizat că există situaţii în care carne sau preparate din carne de mistreţ sau de urs au fost puse la consum înainte să fie primit buletinul de analiză privind prezenţa trichinelozei, în condiţiile în care în judeţ s-au diagnosticat mai multe cazuri de trichineloză.



Potrivit DSVSA Suceava, după ce în 2009 au fost diagnosticate şapte cazuri de trichineloză la mistreţ şi urs, la începutul acestui an, dintr-un lot de cinci mistreţi împuşcaţi pe Fondul de vânătoarea Măgura, două probe au fost pozitive, ceea ce confirmă că trichineloza constituie în continuare o problemă epidemiologică serioasă şi un pericol real ca boala să fie contactată de persoane care nu au solicitat examen de specialitate înaintea consumării cărnii de porc, de mistreţ sau urs.

DSVSA Suceava face apel ca toţi cetăţenii să nu consume carne de porc obţinută prin sacrificările din gospodăria proprie, dacă aceasta nu a fost verificată de medicul veterinar prin examen trichineloscopic, pe probe recoltate de către acesta. (C.C.)

×
Subiecte în articol: bun de consum