x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trup, minte, suflet CE BEM, CE MĂNCĂM/Acadele cu ţelină

CE BEM, CE MĂNCĂM/Acadele cu ţelină

de Cristina Andreea Calin    |    28 Noi 2008   •   00:00
CE BEM, CE MĂNCĂM/Acadele cu ţelină

Acadele cu aromă de cola Chupa Chups crazy Dips cola sunt un produs fabricat în mare parte din zahăr, cu un element surprinză: ţelina.

Nu este clar care este scopul ei, însă profesorul doctor Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetări Alimentare, spune că persoanele cu alergie la această legumă trebuie să testeze reacţia organismului la acest produs.

Precauţi trebuie să fie şi cei cu intoleranţă la lactoză. Cantitatea mare de zahăr face ca acestă acadea să fie dezechilibrată nutriţional. Mai mult, pancreasul endocrin va avea de suferit, fiind nevoit să secrete o cantitate mare de insulină într-o perioadă de timp foarte scurtă. Din cauza compoziţiei, produsul are şi o valoare energetică foarte ridicată şi de aceea nu este recomandat supraponderalilor şi obezilor.

Prezenţa glucidelor într-o pondere atât de mare, face ca produsul să nu fie recomandat nici celor cu probleme stomatologice, cu afecţiuni ale tractusului digestiv, celor cu maladii cardiovasculare, copiilor, femeilor însărcinate şi care alăptează. Diabeticii vor cere sfatul medicului curant.


Ingrediente: Zahăr, sirop de glucoză, lactoză, acidifiant (acid citric E330), extract de malţ, dioxid de carbon, aromă, conţine ţelină. Valoarea energetică 100 g1680 kj/394 kcal.

×
Subiecte în articol: bun de consum