x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trup, minte, suflet Ce bem, ce mancam - Darling, crema de aditivi

Ce bem, ce mancam - Darling, crema de aditivi

de Cristina Andreea Calin    |    09 Feb 2007   •   00:00
Ce bem, ce mancam - Darling, crema de aditivi

Produsul nu este recomandat aproape nimanui, din cauza cantitatii mari de aditivi alimentari si zaharuri.

13 E-uri Intr-un singur produs
Produsul nu este recomandat aproape nimanui, din cauza cantitatii mari de aditivi alimentari si zaharuri.

Ingredientele prafului de crema cu aroma de vanilie Darling sunt asa cum rezulta dupa citirea etichetei: zahar, sirop de glucoza, grasimi vegetale hidrogenate, emulgatori mono si digliceride ale acizilor grasi E471 si esteri ai acidului acetic cu mono si digliceride E472 f, proteine din lapte, amidon modificat din porumb (E1420 sau E1440 sau E1451 sau E1404), stabilizator: fosfat monopotasic E340, fosfat disodic E450, fosfat tetrasodic E451, E452, alginat de sodiu E401, sulfat de calciu E516, corector de aciditate: citrat de sodiu E331, aroma vanilie, colorant alimentar tartrazina E102. Produsul nu beneficiaza de eticheta nutritionala.

ANALIZA. Este un produs profund dezechilibrat nutritional, bogat in zaharuri rafinate cu index glicemic foarte inalt: zaharoza si glucoza, ne spune profesorul Mencinicopschi. Contine de asemenea grasimi vegetale hidrogenale periculoase, aditivi chimici de sinteza si colorant azoic chimic de sinteza (tartrazina).

CONCLUZII. Specialistul nostru afirma ca produsul nu este indicat copiilor, adolescentilor, diabeticilor, hipertensivilor, bolnavilor cardiovasculari, supraponderalilor, obezilor, persoanelor sedentare, femeilor insarcinate si care alapteaza (s-a demonstrat trecerea acizilor grasi in laptele matern cu efecte negative asupra copiilor), astmaticilor, suferinzilor de boli inflamatorii, de cancer, suferinzilor de boli neurodegenerative.

PRECIZARI
Rubrica se adreseaza celor care doresc sa afle ce contin alimentele si bauturile consumate si efectele lor asupra sanatatii. Cititorii isi pot exprima opiniile la 318.20.37 sau pe e-mail bundeconsum@jurnalul.ro.
Daca sunteti interesat de caracteristicile unui produs, expediati pe adresa redactiei eticheta acestuia pentru a fi "analizata" de specialistul nostru. Ca modalitate de lucru, prof. dr. Mencinicopschi ii prezentam compozitia produsului si datele nutritionale preluate din eticheta produsului, fara a-i prezenta produsul.

×
Subiecte în articol: bun de consum