O serie de aditivi alimentari, zahăr mult şi grăsimi vegetale hidrogenate. Cam aşa se poate descrie produsul analizat.
Produsul analizat are o valoare nutriţională ridicată şi conţine aditivi alimentari care pot afecta serios sănătatea in cazul in care este consumat frecvent.Maia, biscuiţi cu miere, produs tipic din categoria biscuiţilor, conţine: "făină de grau, zahăr, zahăr invertit, grăsimi vegetale hidrogenate, miere 5%, agenţi de afanare (bicarbonat de amoniu E 503, bicarbonat de sodiu E 500, pirofosfat acid de sodiu E 339), sare, emulsificator (lecitină de soia E 322), conservant (metabisulfit de sodiu E 223), acidifiant (acid citric E 330), aromă natural identic de miere". Produsul conţine gluten. Valorile nutriţionale pentru 100 de grame de produs sunt: proteine 8,8 g, carbohidraţi 59,4 g, grăsimi 9,2 g.
CONCLUZII. Ca toate produsele din această gamă, şi acesta este dezechilibrat nutriţional cu exces de zaharuri şi densitate calorică ridicată. Specialistul nostru nu il recomandă diabeticilor, persoanelor supraponderale, obezilor, persoanelor suferinde de astm, suferinzilor de boli cardiovasculare, celor cu sensibilităţi digestive, suferinzilor de boli hepatice şi renale.