x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trup, minte, suflet Ce trebuie să faci ca să te fereşti de căpuşe. 6 sfaturi foarte importante

Ce trebuie să faci ca să te fereşti de căpuşe. 6 sfaturi foarte importante

02 Mai 2018   •   16:49
Ce trebuie să faci ca să te fereşti de căpuşe. 6 sfaturi foarte importante

A venit, în sfârşit, sezonul ieşirilor la iarbă verde, perioadă în care creşte în mod îngrijorător riscul de a fi muşcaţi de căpuşe.

Pentru că în această perioadă purtăm îmbrăcăminte şi încălţăminte de vară şi petrecem mai mult timp prin parcuri şi păduri, adică zonele populate de coloniile de căpuşe, trebuie să fim mult mai vigilenţi pentru a evita contactul cu acestea.

Răspândirea căpuşelor este foarte mare, acestea trăind cel mai frecvent în iarbă şi tufe. Muşcătura de căpuşă poate fi deosebit de ameninţătoare pentru starea de sănătate a organismului. Înţepătura poate declanşa boli virale (Encefalită de căpuşe) sau bacteriene, dintre care cea mai frecventă este boala Lyme (Borrelioza).

Cum să ne ferim de căpuşe şi ce să facem în cazul în care suntem muşcaţi de acestea?

Iată care sunt recomandările medicului în această privinţă:

În primul rănd trebuie să evităm zonele în care riscul de a fi muşcaţi de căpuşe este ridicat şi aici intră spaţiile verzi, tufişurile sau zonele de sub pomi.
Dacă totuşi intrăm în zolele cu risc crescut, ne putem feri de căpuşe purtând haine deschise la culoare, pantaloni lungi, de preferinţă băgaţi în şoseste şi încălţăminte deschisă la culoare, fără orificii sau decupaje prin care se pot strecura căpuşele.

O căpuşă adultă este............................

Citește mai departe cum să te ferești de căpușe

×